Zó krijg jij een super gladde huid na het scheren

Wie zegt dat scheren een gedoe is en altijd eindigt in een huid vol bultjes en sneeën? De meeste dames eigenlijk. Maar dankzij deze tips heb jij gegarandeerd een gladde huid na het scheren.

1. Schone huid

Een schone huid is essentieel voor een gladde huid. Neem een lekkere warme douche waardoor jouw poriën helemaal open gaan staan. Zo kan het vuil weg uit jouw poriën en voorkom je die nare, rode scheerbultjes.

2. Scrub, rub

Een goede scrub voor jouw scheerbeurt helpt om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haren te voorkomen. Als je jouw oksel en private parts gaat scheren, kan je het beste een suiker scrub gebruiken. Voor je benen is een scrub borstel of suiker scrub helemaal perfect. Onthoud wel: hoe gevoeliger het gedeelte van je huid, hoe milder je scrub moet zijn.

3. Zachte haartjes

Hoe zachter je huid, des te minder heb jij last van irritaties bij het scheren. Openstaande poriën door een warme douche zorgen ervoor dat jouw haartjes goed rechtop kunnen staan en zo gemakkelijker ‘opgetild’ kunnen worden door jouw scheermesje.

4. Scheren

Een nieuw scheermesje is het beste om te gebruiken. Je wil namelijk echt geen bot scheermes, zo krijg je juist nare wondjes en scheerbultjes. Druk het scheermesje niet te hard op je huid, zo haal je echt niet meer of beter de haartjes weg. Kies ook voor een goede scheercrème of lotion, dit is essentieel bij het scheren. Geen van deze in huis? Crèmespoeling is ook perfect voor het scheren van bijvoorbeeld jouw benen. Als je je gaat scheren, volg dan de richting van jouw haartjes. Scheer er niet tegenin, zo krijg je juist ingegroeide haren.

5. Na het scheren

Als jij alles gehad hebt, is een goede verzorging na het scheren erg belangrijk. Smeer je goed in met een moisturizer. Zo heb jij lang plezier van jouw scheerbeurt.

Nu ben jij een echte smooth criminal en klaar om te schitteren met jouw mooie, gladde benen.

Reageer op artikel:
Zó krijg jij een super gladde huid na het scheren
Sluiten