Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 22 apr 2017

Waarom een glamping vakantie met je vriendinnen het beste idee ooit is

Met vriendinnen op vakantie gaan is hƩƩrlijk. De voorpret is groots. Maar het dilemma wat jullie dit jaar gaan doen en waar jullie naar toe op vakantie willen ook. Wij hebben een vakantie voor jullie gevonden die jullie band voor eeuwig zal versterken genaamd: glamping.

Die vraag wat jullie nu weer gaan doen is altijd een moeilijk dingetje. De ƩƩn wil naar Ibiza want daar is het hip en de volgende wil liever lekker knus in een klein Italiaans dorpje gaan zitten waar ze traditioneel eten hebben en fijne wijntjes. Dan wil de ander nog dat er genoeg te doen is voor alle uren dat jullie niet brak zijn (dat zijn er 0, maar okƩ). En zo zijn jullie wel even bezig met de discussie.

Glamping is de tip waar jullie waarschijnlijk heel blij van worden. Glamping is een combinatie van glamour en kamperen en enorm populair op dit moment. En dat is ook niet zo gek:

Jullie kunnen slapen in luxe voor een fijn prijsje

Bij glamping slaap je in een luxe onderkomen maar betaal je vrij weinig. En dat is natuurlijk altijd fijn. Je kunt kiezen voor luxe hotelkamers op een camping, of voor een prachtige tent met een hemelbed en badkuip midden in je kamer. En de kosten? Je betaalt in vele gevallen minder dan een crappy appartementje op Ibiza.

Het zal ouderwets gezellig worden met z’n allen

Je luxe glamping onderkomen staat op een camping. Dat betekent ouderwetse gezelligheid. Weet je nog hoe gezellig het vroeger was? Nu kun je lekker met je vriendinnen tot laat buiten zitten met een wijntje erbij en alle fijne roddels delen.

Beetje zingen, dansen en kijken naar de sterren. En als het tijd is om naar bed te gaan waan je je in een wereld vol luxe in plaats van in een tent.

De roadtrip er naartoe is one in a million

Veel glamping accommodaties liggen in Europa. En daar kun je hƩƩl goed naartoe met de auto. Roadtrippen met je vriendinnen is een onvergetelijke ervaring. Uren kletsen, meezingen, verhalen vertellen en verschrikkelijk veel snoep eten.

En je kunt Ɣlles meenemen

OkƩ, jullie hebben dan wel een grote auto nodig, maar in ieder geval geen gedoe bij de douane, met mini flesjes liquids of het risico dat je koffer niet aankomt. Je kunt in de auto stoppen wat je maar wil. En dat is fijn, hƩƩl fijn.

Jullie kunnen jaloersmakende kiekjes plaatsen 24/7

Voor een perfecte Instagram foto moƩt je wat over hebben tegenwoordig. Als je naar de drukke oorden gaat zit je midden tussen de feestvierders die 24/7 dronken zijn. Als je opstaat kijk je tegen de ramen van alle andere hotelkamers aan. Gezellig? Mhaw.

Maar stel je voor dat jij in je geweldig luxe locatie ligt terwijl je de sterren kunt zien vanuit je bed, of over een meer kunt kijken terwijl je zit te ontbijten? Juist. Campings zijn vaak te vinden midden in de natuur en dat betekent dat een fijn uitzicht gegarandeerd is. En mooie kiekjes ook.

Daarnaast zijn de meeste glamping locaties gelegen bij fantastische dorpjes. Huur een scooter en cross erheen.

Jullie kunnen alle kanten op en daardoor gƩƩn discussies meer

Wil je zonnen? Dan is er een heerlijk zwembad. Wil je naar een dorpje? Dan is die ook om de hoek. Wil je even chillen in alle rust? Kan ook. Heb je zin om actief te doen? Ga dan mountainbiken. Er is voor iedere vriendin wat wils. En jullie kunnen rustig voor een paar uurtjes opsplitsen en daarna weer samen wat doen. Alles is in de buurt. Hierdoor vermijd je ook onnodige discussies.

De frisse lucht zal jullie kater snel laten verdwijnen

Glamping locaties liggen in de heerlijke natuur. En frisse lucht doet een kater altijd hƩƩl goed. Als de kater snel verdwijnt kunnen jullie weer fijn naar een volgend feestje. Want gezelligheid kent geen tijd en geen grenzen als je met je favoriete personen bent.

Is het Ć©cht zo leuk?

JA! Beautify’s Lotte ging glampen in Chianti, Toscane met Vacanceselect. Ze sliep in een Cube Suite, een hotelkamer op een camping. “Het is echt hĆ©Ć©rlijk. Ik hou niet van het gedoe met tenten. Geen ruimte, je zweet er al snel uit en het is ongemakkelijk. Maar dit was top. De gezelligheid van de camping met je eigen luxe accommodatie. Waar je plek hebt voor je kleren, je eigen terrasje en een eigen douche en wc. Ultiem genieten met vriendinnen.”

Kortom, boeken dus!

Reageer op artikel:
Waarom een glamping vakantie met je vriendinnen het beste idee ooit is
Sluiten