Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Nieuws 2 november 2017

Zo eng: Deze waterglijbaan en achtbaan in één maakt je helemaal gek

Achtbaangekken en glijbaanlovers opgelet: ben je de suffe glijbanen in waterparken helemaal zat, dan is dit de attractie voor jou. Hij heet de Slidewheel en een ritje duurt ongeveer anderhalve minuut. Als je eruit komt weet je één ding zeker: je hebt geen idee meer wat boven en onder is.

Glijbaan

De Slidewheel slingert je alle kanten op en zorgt ervoor dat je je gevoel voor waar je bent compleet kwijt bent. Naast dat de glijbaan een stuk wilder is dan je gewend bent, kun je er ook met meerdere mensen tegelijk in. De max is vier personen, zodat je niet in je eentje bang hoeft te zijn.

Achterstevoren

Je gaat er op dezelfde manier in als een normale waterglijbaan, alleen stap je in een speciaal bootje waarmee je door het ding glijdt. Onderweg word je op onverwachtse momenten van links naar rechts geslingerd omdat de attractie in zijn geheel rondjes draait. Je gaat godzijdank niet over de kop, maar achterstevoren glijden kan wel zomaar ineens gebeuren.

De Slidewheel wordt nu getest en is nog niet open voor publiek. Een paar geluksvogels mochten de attractie testen en dit zijn de beelden daarvan:

Wil je nu nog steeds…?

Liever iets doen waarbij je met beide voeten op de grond kunt blijven staan? Er komt een enorme kerstmarkt in Amsterdam

Reageer op artikel:
Zo eng: Deze waterglijbaan en achtbaan in één maakt je helemaal gek
Sluiten