Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 11 apr 2017

Haha! Er is een plan om de IJ-tunnel te veranderen in een waterglijbaan deze zomer

Het wordt warmer, de zomer komt er aan en dat betekent: festivals, feestjes en lang leve de lol. De meest uiteenlopende thema's worden bedacht om jouw zomer de beste ooit te maken. Wat dacht je van glijden door de IJ-tunnel in Amsterdam? Ja, ik wil.

IJ-tunnel wordt glij-tunnel

Veel Amsterdammers zijn niet blij dat de IJ-tunnel, die noord met de rest van de stad verbindt, sluit. En dat voor maar liefst zes weken werkzaamheden. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten, of juist de heropening vieren en er een feestje van maken.

Want, een nieuwe tunnel verdient een feestelijke heropening. Wat nu als we van de IJ-tunnel een GLIJ-tunnel maken? Compleet met glijbaan, zwembandjes, bikini’s en een tunneldisco. Dat vonden heel veel mensen een super plan, zo blijkt op Facebook. Er zijn al meer dan 34.000 mensen geïnteresseerd in dit vette feestje. En het lijkt ons eigenlijk ook een retegoed idee.

Of dit evenement écht gaat gebeuren lijkt ons niet. Maar wij vinden dat we dat wel verdiend hebben na zo’n lange tijd omrijden. Ah burgemeester, één dagje glij-tunnel en onze zomer kan niet meer stuk.

Voor de waterratjes: Bucketlist: op dit resort glij je met een privé glijbaan zo de zee in

Reageer op artikel:
Haha! Er is een plan om de IJ-tunnel te veranderen in een waterglijbaan deze zomer
Sluiten