Bye bye matte! Dit seizoen willen we weer glans en glitter make-up

Waren we een tijd lang helemaal weg van matte, willen we nu weer volop glanzende lipsticks, glossy wangen en glitter make-up. Zeker nu het buiten somber is, mogen we van onze make-up een feestje maken. Onze redactie deelt haar favoriete producten én tips om deze look te rocken.

Onze favoriete glitter make-up

Dat glitter en glans niet alleen gepast is tijdens Kerst, laten onderstaande looks zien.

1. Maybelline Temptation Oogschaduw Palette, € 10,69

Dit palette is perfect voor iemand die nog niet vol overgave aan de glitter wil. Met een mix van koele- en warme tinten, en matte- en glanzende kleuren kun je de mooiste combinaties maken.

Zo kun je kiezen voor een matte basis op je gehele ooglid, om vervolgens vanaf de binnenkant van je oog tot halverwege de wimperrand een laagje glitter te zetten. Subtiel, maar toch helemaal on trend. Ook oogt glitter snel minder heftig wanneer je koele tinten gebruikt. Extra win: twee highlighters zijn inbegrepen om jouw look compleet te maken.

2. Max Factor Foundation Skin Luminzer, € 12

Ben je niet zo’n glitter make-up fanaat, dan is een glowy basis al een heel goed begin. Deze foundation met licht-reflecterende deeltjes en hydraterende ingrediënten zorgt ervoor dat jouw huid er gezond en stralend uit ziet. Voor een mooi effect gebruik je een highlighter voor extra glans.

3. M.A.C Patent Paint Lip Lacquer Lipgloss, € 24,50

Voor glossy lippen zit je met de nieuwe lip lacquer van M.A.C. wel goed. Hij geeft namelijk een vinyl-effect, zonder plakkerig te zijn. Daarnaast is ‘ie – je verwacht het niet – ook nog eens super hydraterend. De kleur blijft tot wel zes uur lang zitten. Voor de échte durfal.

4. Essie Concrete Glitters Nagellak in kleur City Slicker, € 15,64

Houd je jouw gezicht liever matte? Experimenteer dan met glitters op je nagels. Ze zijn de finishing touch bij elke outfit en vallen niet zoveel op als een flinke glans op je gezicht. Een mooie paarse tint met subtiele glitter staat superchique bij jouw wintergarderobe.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Bye bye matte! Dit seizoen willen we weer glans en glitter make-up
Sluiten