Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 6 dec 2017

Cheers! Mensen die glühwein drinken hebben een beter geheugen

Als je de kerstperiode heerlijk vindt, heb je vast al opgezocht naar welke kerstmarkten je dit jaar wil gaan . En als je daar dan rondstruint, is er niets heerlijker dan glühwein drinken. Goed nieuws als je jezelf hierin herkent: glühwein is goed voor je geheugen.

In de winter zijn er weinig dingen lekkerder dan over een kerstmarkt struinen en weer een beetje warm worden met glühwein. En een tikkie aangeschoten…

Lekker bezig

En nu blijkt ook nog eens dat glühweintjes achterover slaan niet alleen super gezellig is, maar ook nog eens goed voor je geheugen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat glühwein je geheugen een oppepper kan geven én dat het je beschermt tegen de Ziekte van Alzheimer. Score!

Glühwein drinken is goed voor je

Dit komt omdat in de rode druiven die zijn gebruikt voor de wijn resveratrol voorkomt. Wat weer goed is voor het brein en je hersenen beschermt tegen Alzheimer.

Daarnaast helpen de antioxidanten in de winterse drank om je bloedvaten flexibel te houden en het risico op ongewenste stolling te verminderen. Dat is niet allen fijn voor je hersenen, maar ook voor je hart.

Klinkt als een wonderdrankje toch? Cheers.

Trouwens, hier kun je ook heel lekkere glühweintjes drinken: Girlstripje: Luxemburg is dé chocoladestad waar je met je bestie naar toe wil

Reageer op artikel:
Cheers! Mensen die glühwein drinken hebben een beter geheugen
Sluiten