Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 15 dec 2016

Glühwein drinken en kerstliedjes zingen! Dit zijn de allerleukste kerstmarkten van Nederland

Kerstliedjes, glühwein, bratwurst en o-ve-ral lampjes. Kerstmarkten afstruinen mag dan een cheesy imago hebben, het is werkelijk heerlijk om te doen. Heb je zin om je deze maand onder te dompelen in kerstsferen? Dan hebben wij de allerleukste kerstmarkten van het land voor je gevonden.

Magisch Maastricht op het Vrijthof

In Maastricht ontkom je niet aan kerstsfeer. Want de hele stad hangt vol met de knuste lichtjes. En het leuke is: je kunt tot ’s avonds laat op terrasjes zitten, onder de heaters, om te kijken naar de gezelligheid.

Op de kerstmarkt op het Vrijthof kun je schaatsen, een rondje maken in het reuzenrad en foute kersttruien kopen. En natuurlijk oliebollen eten en glühwein drinken.

Castle Christmas Fair Heemstede

Het bijzondere is toch wel de locatie. De kerstkraampjes staan namelijk rondom het eeuwenoude slot Assumburg. Het geeft meteen al een sprookjesachtig gevoel als je door de oude kasteeltuin loopt om te kerstshoppen.

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

In het Limburgse Valkenburg vind je wel heel bijzondere kerstmarkten. Namelijk in de grotten. In de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot staat alles in het teken van de leukste periode van het jaar. De opbrengsten van de kerstmarkten gaat weer naar het behoud van de grotten.

Kerstmarkt bij Amsterdam Roest

Als je op zoek bent naar een kerstmarkt waar je alles tegenkomt (van hippiestijl tot de meest creatieve kerst spulletjes) dan ben je bij Amsterdam Roest 18-19 december aan het juiste adres. Behalve glühwein vind je er heel veel vintage items, een kampvuurtje en lekkere dekens.

Mocht je nog meer kerstsfeer willen, ga dan zeker ook even langs het Museumplein in Amsterdam. Daar heb je tot Kerstmis een prachtige ijsbaan met rondom traditionele kraampjes.

SMKMRKT Winterfestijn Nijmegen

Op 16, 17 en 18 december is hier, zoals de organisatie het zelf noemt, een kerstmarkt-met-moderne-twist. Het festijn is het Honig Complex en heeft daardoor een industrieel tintje. Het SMKMRKT Winterfestijn is vooral een winters foodfestival, want je vindt er genoeg foodtrucks. Trek je foute kersttrui aan en kom dansen bij de intieme concerten en dansfeestjes. Vooral vrijdagavond is een aanrader want dan is er de Grote Nijmeegse Kerstborrel.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Decemberclichés waar we stiekem allemaal van genieten

Reageer op artikel:
Glühwein drinken en kerstliedjes zingen! Dit zijn de allerleukste kerstmarkten van Nederland
Sluiten