Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 5 dec 2020

Mmmm, de smaak van kerst: zelf glühwein maken doe je zo

Dit drankje is terug van (voor sommige mensen nooit) weggeweest. Je kunt de Gin Tonic weer lekker opbergen in de kast want deze december gaan we massaal aan de glühwein. Vooral onder jongeren is deze alcoholische versnapering ineens razend populair. Dat heeft misschien wat te maken met de leuke glühwein routes die momenteel worden uitgestippeld in Amsterdam en tja, we willen toch wát nu.

Dit oubollige drankje heeft zijn plek weer helemaal teruggevonden in de markt. Er zijn tal van verschillende smaken die je kunt toevoegen aan de wijn. Wil jij dit ook zelf kunnen maken? Helemaal niet ingewikkeld.

Zelf glühwein maken

Zelfs Sangria maken is nog moeilijker dan glühwein. Het enige wat je nodig hebt is een goede fles wijn en enkele specerijen of fruit. We delen hieronder één van onze favoriete recepten. P.s. met steranijs smaakt glühwein óók heel lekker!

Psst, sla dit recept op met Pinterest.

De ingrediënten

 • 1 fles lekkere (!) rode wijn – dus geen Château de Migraine
 • 1 vanille stokje
 • 1 kaneelstokje
 • 1 sinaasappel
 • 4 kruidnagels
 • De bereiding

  Heel erg moeilijk is dit niet, je hoeft namelijk alleen het volgende te doen:
  Snijd de sinaasappel in schijfjes en halveer het vanille stokje in de lengte. Let op: je hoeft het vanille stokje in dit geval dus niet uit te schrapen.

  Doordrinken meid! Say wine! Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen die 1-2 glazen wijn per dag drinken langer leven

  Pak een grote pan en schenk hier de fles wijn in. Voeg hier de schijfjes sinaasappel, halve vanille stokjes, het kaneelstokje en de kruidnagels aan toe. Zet de pan voor 15 minuten op een laag vuurtje. De wijn mag niet koken.

  Oh ja, laat een paar schijfjes sinaasappel achterwege voor de versiering. Een extra kaneelstokje voor de versiering in het glas is ook leuk. Voilà, dat was ‘m al. Nu kun je genieten van je zelf gemaakte glühwein. Simple as that.

  Reageer op artikel:
  Mmmm, de smaak van kerst: zelf glühwein maken doe je zo
  Sluiten