Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 22 jul 2015

Go singles ladies: Volgens de wetenschap zijn single dames gezonder

All the singles ladies, deze is voor jullie. Want volgens wetenschappers zijn single dames gezonder dan dames in een relatie. Waarom? De volgende zeven redenen hebben er alles mee te maken:

1. Single dames bewegen meer

Uit een onderzoek onder 13,000 Amerikanen tussen de 18 en 64 jaar bleek, dat mensen die nog nooit getrouwd waren, meer bewogen. Dit in tegenstelling tot anderen mensen die wel getrouwd waren, een relatie hadden, gescheiden waren of weduwe. You go girls, keep it moving.

2. Single dames zorgen beter voor zichzelf

Wanneer er gezondheidsgegevens van dames in een relatie vergeleken worden met die van single dames, blijken single dames op sommige gebieden hoger te scoren. Zo bezoeken single dames minder vaak de dokter, slapen zij beter en zijn ze over het algemeen gezonder. Dames die getrouwd zijn of in een relatie zitten, komen meer aan in vergelijking tot single dames.

3. Single dames zijn meer sociaal

Single dames nemen veel meer de tijd en de kans om te socialiseren en zijn hier ook net wat sterker in dan dames in een relatie. Experts zeggen dat dit komt door het feit dat dames in een relatie sneller thuis blijven bij hun partner.

4. Single dames eten gezonder

Dames die in een ongelukkige of ongezonde relatie verkeren, eten vaker hun gevoelens weg. Comfort food is een veelvoorkomend iets bij dames in zo’n relatie. Maar als single lady heb jij daar (gelukkig) geen last van.

5. Single dames hebben vriendschappen die langer duren

Misschien heb je het wel eens meegemaakt, je krijgt zelf een relatie of je beste vriendin, en je merkt dat je vriendschap eigenlijk verwaterd. Ontzettend zonde, maar helaas, het gebeurt. Althans, het gebeurt minder bij single dames aangezien zij een ander sociaal leven hebben dan dames in een relatie.

6. Single dames hebben minder schulden

Ook al staat geld niet voor gezondheid of geluk, het maakt het leven wel een stuk makkelijker. Dames met flinke schulden voelen zich dan ook meer stress. Uit onderzoek blijkt dat single dames minder schulden hebben doordat zij bijvoorbeeld geen kosten hoeven te delen met hun partner, maar zelf juist de financiële zaken ‘moeten’ regelen.

7. Single dames zijn meer zelfstandig

Want denk er maar eens aan hoe stoer jij bent als je op de hoogste tree van de ladder staat om dat lampje te vervangen. Je leert veel van jezelf als je eigenlijk een tijdje zonder partner bent. Er is niet altijd snel iemand in de buurt om bepaalde klusjes voor jou te doen, waardoor je ze zelf maar leert te doen. Go independence.

Reageer op artikel:
Go singles ladies: Volgens de wetenschap zijn single dames gezonder
Sluiten