Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 29 mei 2020

Toe aan een goed boek? 5 romantische boeken om deze zomer bij weg te zwijmelen

Er is niets beters dan een goed boek. De laatste tijd hebben we veel lange weekenden en de zon begint ook nog eens als een gek te schijnen. Daar hoort maar één extra ding bij: een goed boek. Want hoe lekker is het om in het zonnetje te ontspannen met een goed boek?

Goed boek

Om alvast de zomerse dagen een beetje te proeven, zijn wij op zoek gegaan naar de vijf meest zomerse, romantische boeken van dit moment om lekker bij weg te zwijmelen. Lees dus vooral verder wanneer jij van romantische boeken houdt, of wanneer jij je bff wil verassen met een leuk nieuw boek.

1. Heerlijk duurt het langst – Jill Mansell

Een heerlijk romantisch boek over een vrouw genaamd Lainey. Zij heeft het helemaal gehad met liefde wanneer haar laatste relatie verbroken wordt. Wanneer ze aan haar nieuwe baan begint is ze dan ook niet geïnteresseerd in knappe mannen (en dan bedoelen we héle knappe mannen) die haar pad kruizen. Toch interesseert één man haar wel een beetje. Maar blijkt niet helemaal te zijn wie hij lijkt te zijn..

2. Call me by your name – André Aciman

Een prachtig liefdesverhaal over twee jongens die de liefde bij elkaar vinden maar niet weten hoe daar mee om te gaan. Voor iedereen die de film heeft gezien is ook het boek een must-read. Waar de film stopt gaat het boek nog een heel stuk verder. Het verhaal van ware liefde wordt enorm mooi verwoord met prachtige herkenbare verwijzingen. De liefde en het hartzeer is te voelen in elk woord.

3.Leven voor de liefde – Nicholas Sparks

Nicholas Sparks, wie kent hem niet? Dit boek gaat over Hope Anderson. Hope Anderson staat op een kruispunt in haar leven: haar relatie is op een dood spoor terechtgekomen en haar vader blijkt te lijden aan de vernietigende ziekte ALS. Om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze zich voor een tijdje terug in het familiehuis in Sunset Beach. Daar ontmoet ze een man en komen ze samen voor hartverscheurende keuzes te staan.

4. Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Dit boek gaat over een enorme hunkering naar liefde. Over het ontmoeten van de liefde van je leven, over het onzeker voelen in de liefde en over het overwinnen van die onzekerheid. In Zeven perfecte dagen gebeurt er heel veel in korte tijd met een spannende twist. Wij zijn fan.

5. Liefde kent veertig regels – Elif Shafak

Ella Rubenstein is veertig jaar oud en ongelukkig getrouwd wanneer ze een baan als proeflezer aanneemt voor een literair agentschap. Haar eerste opdracht, het lezen van een manuscript over de mystieke soefi Roemi, werpt een nieuw licht op Ella’s eigen leven – en op haar opvattingen over de liefde. Liefde kent veertig regels is een heel mysterieus boek die je niet meer weg kan leggen. Aanrader dus.

Lees ook: 10 fijne boeken om de quarantainetijd door te komen

Reageer op artikel:
Toe aan een goed boek? 5 romantische boeken om deze zomer bij weg te zwijmelen
Sluiten