Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 1 jan 2017

Goed nieuws! Een lange-afstands-vriendschap maakt juist sterker

Om vriendschappen te onderhouden met mensen die niet in dezelfde stad wonen als jij of misschien zelfs wel in een totaal ander land wonen, kan soms lastig zijn. Gelukkig leven we in een tijd waarbij social media geen landsgrenzen kent en dat is maar goed ook. En daarnaast, 'goede' vriendschappen worden niet bepaald door hoevaak je elkaar wel of niet spreekt.

Het gaat juist om de band die jullie hebben als jullie elkaar spreken. Want een lange-afstands-vriendschap maakt juist sterker en dit is waarom:

1. Jullie hebben altijd een plek om naar toe te reizen

Want hoe leuk is het als je je goede vriendin gaat bezoeken in een andere stad of in een ander land. Eventjes weg uit je eigen vertrouwde omgeving. Je hebt altijd een andere plek om naar toe te gaan.

2. Je kunnen veel leren van vrienden die op een andere plek wonen

Lange-afstands-vriendschappen, en dan met name vrienden die in een ander land wonen, helpen bij je culturele ontwikkeling en zorgen ervoor dat we wat meer open staan voor internationale gedaantewisselingen.

3. Jullie kunnen terugdenken aan het verleden maar ook denken aan de toekomst

Het is heerlijk om samen te kletsen over hetgene wat jullie vroeger allemaal deden. Daarnaast kunnen jullie samen brainstormen over datgene wat jullie allemaal nog willen bereiken.

4. Jullie krijgen nooit ruzie

Jullie gaan jullie tijd niet verspillen aan ruzies want de tijd die jullie samen doorbrengen of aan telefoonkosten besteden is heilig.

Een vriendschap voor het leven sluiten

5. Jullie geven advies van een ander perspectief

Je kan elkaar tips geven vanuit een ander perspectief. Jullie zitten niet constant op elkaars lip. Soms heb je het zelf niet eens door wat je moet doen als je bijvoorbeeld in een dilemma zit en dan is advies van een ander perspectief heel fijn.

6. Als jullie elkaar spreken nemen jullie alle tijd voor elkaar

Jullie spreken elkaar niet vaak maar als jullie elkaar dan is zien of aan de telefoon/Skype spreken dan nemen jullie oprecht alle tijd voor elkaar. Zo willen jullie alles van elkaar horen en kunnen jullie beiden jullie verhaal doen.

7. Jullie kunnen persoonlijke brieven sturen (met foto’s erbij)

Dit is de kans om eindelijk weer persoonlijke brieven te sturen. Iedereen houdt van handgeschreven kaartjes met eventueel wat foto’s. Dit kun je namelijk voor de rest van je leven bewaren en het is zo persoonlijk.

8. Jullie kunnen het meteen vinden met elkaars vrienden

Jullie vertellen elkaar zoveel over jullie buitenlandse vrienden dat als jullie allemaal bij elkaar komen kunnen jullie het gelijk allemaal met elkaar vinden, want ja, je weet al zoveel over ze. Het zijn net jouw vrienden.

9. Jullie creëeren een vriendschap voor altijd

Want als jullie dit kunnen, dan kunnen jullie alles aan en zijn jullie vrienden voor het leven.

Reageer op artikel:
Goed nieuws! Een lange-afstands-vriendschap maakt juist sterker
Sluiten