Janne Vogel
Janne Vogel Love 8 apr 2020

6x ingrediënten voor een écht goede relatie, aldus professionals

In de essentie is het vooral belangrijk om je in je relatie gezien, gewaardeerd en oprecht geliefd te voelen. Met een ‘goede relatie’ bedoelen we een relatie waarin je je écht gelukkig en gehoord voelt. En daar zijn volgens professionals én de Beautify-redactie de volgende ingrediënten voor nodig.

Een echt goede relatie: 6x de key ingrediënten

De volgende soms ondergewaardeerde ingrediënten zijn belangrijk voor een goede relatie die nog járen mee kan. Herken jij jouw relatie in de volgende punten?

1. Kwetsbaar durven zijn

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan knap lastig zijn om je écht kwetsbaar op te stellen. Ook in een goede relatie. Toch is het belangrijk om open kaart te spelen met jezelf en je partner, als je voldoening uit je relatie wilt (blijven) halen. Waneer je het te oppervlakkig houdt en je niet echt kwetsbaar opstelt, zullen jullie je nooit verbonden met elkaar voelen.

2. Hetzelfde gevoel voor humor hebben

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Je kent het wel. Als jij en je partner hetzelfde gevoel voor humor hebben, hebben jullie automatisch een streepje voor. Je lief hoeft echt niet dubbel te liggen om de memes die je met je vriendinnen deelt, maar jullie moeten samen kunnen lachen. Neem jezelf (en elkaar) niet altijd te serieus, zo maak je je relatie leuker en luchtiger.

3. Doorzettingsvermogen

Het is een cliché, maar waar: ups en downs horen bij een relatie. Daarom is het belangrijk dat jullie beiden doorzettingsvermogen voelen en alles willen doen om jullie relatie sterk te houden. Denk niet dat je aan een goede relatie niet hoeft te werken. Dat moet je namelijk wél. Zeker als je je relatie door de jaren heen wilt laten groeien.

4. De kans en ruimte om te groeien

Als mensen niet groeien, of niet kunnen groeien, is dat niet best. Zeker wanneer je van plan bent om je hele leven lang met je partner samen te zijn, is elkaar de ruimte geven om te groeien en ontwikkelen daarom cruciaal. Jullie moeten vooruit, als koppel en als mensen los van elkaar.

5. Vriendelijkheid

Ook deze klinkt misschien logisch, maar laat ‘m even bezinken. Hoe moeilijk de situatie ook is en wat jullie ook meemaken, vriendelijk blijven in de basis is zo vanzelfsprekend nog niet. De dingen die gebeuren door de tijd heen zullen je soms pijn doen; je zult misschien wrok koesteren.

Toch is het belangrijk om, ook al ben je het niet met je partner eens, niet in boosheid of wraakzuchtigheid te blijven hangen. Want zeg zelf, het is vrijwel onmogelijk om een goede relatie te hebben als je niet een beetje aardig voor elkaar bent.

6. Oprechtheid

Openhartig zijn tegenover je partner is nog zo’n belangrijk ingrediënt. Het is makkelijk om elkaar complimenten te geven en lieve dingen te zeggen. Makkelijker dan het delen van ongemakkelijke, kwetsbare gevoelens die je partner misschien wel pijn zullen doen, in ieder geval. Maar juist die eerlijkheid maakt je als koppel sterker.

Zéker als jullie oprecht zijn naar elkaar en lastige woorden zo vriendelijk mogelijk proberen te brengen. Met compassie voor de ander, in ieder geval. Deze oprechtheid (over the good and the bad) maakt ook dat jullie weten dat je elkaar écht kunt vertrouwen.

Lees ook:
Als je deze dingen doet in je relatie is het misschien beter om vrijgezel te zijn
Waarom koppels die gewoon scheten bij elkaar laten het veel langer met elkaar volhouden – ondanks de lucht
Als jij en je lover dít gemeen hebben, dan zijn jullie gemaakt voor elkaar

Elite Daily

Reageer op artikel:
6x ingrediënten voor een écht goede relatie, aldus professionals
Sluiten