Zara Bircan
Zara Bircan Life 13 januari 2020

Wil je dit jaar (een paar) duizend euro sparen? Met deze goede voornemens gaat jou dat lukken

Het is geen nieuws dat we ons al snel laten verleiden om iets kleins voor onszelf te kopen. Niks mis met verwennerij, maar als we onszelf elke keer trakteren op een ijskoffie als we langs de de supermarkt lopen, kan het geld aardig opstapelen. Op de volgende manieren kun jij als voornemen dit nieuwe jaar je geld besparen.

Het is niet erg om jezelf te verwennen met nieuwe spulletjes. Maar heb je dat wel écht nodig? Dat je geld hebt, wil niet zeggen dat het altijd uitgegeven moet worden.

Op deze manieren bespaar jij geld als goede voornemen dit jaar

Maak je geen zorgen, je hoeft niet ineens te veranderen in iemand die amper uitgaves maakt. Op de volgende manieren bespaar jij geld dit nieuwe jaar.

1. Houd een budget aan

Maak een lijst van al je inkomsten en uitgaven en reken uit hoeveel je per maand overhoudt. Bepaal voor jezelf hoeveel daarvan je uit wilt geven en waaraan. Zo kun je rekeningen aanmaken en je geld verdelen in eten, kleding en uitstapjes.

2. Leg geld opzij voor je spaarrekening

Maak elke maand een bedrag over naar je spaarrekening en bepaal zelf hoeveel dat is. Zo kan dat elke maand verschillen. Als er minder geld op je lopende rekening staat, bepaal je ook bewuster waaraan je het uitgeeft.

3. Neem je eigen lunch mee naar werk

Het is geen geheim dat je geld bespaart als je je eigen lunch vanuit huis meeneemt. Jezelf eens in de zoveel tijd trakteren op werk kan geen kwaad. Maar als je élke dag je lunch op werk haalt, geef je zo veel meer uit in een jaar tijd.

4. Verkoop je oude spullen

Hoelang wilde je je stapels kleding al verkopen, maar heb je dat nooit gedaan? Uiteindelijk blijven ze een jaar of twee langer in je kast zitten. Zonde, want waarschijnlijk kan je hier nog geld voor krijgen. Plan een dag in waarop je ál je oude kleding online zet.

5. Shop vaker online

Klinkt misschien gek, maar door online te shoppen vergelijk je makkelijker prijzen en is je aankoop minder impulsief. Laat producten een week in je wishlist staan. Heb je het daarna écht nog nodig? Dan kan je het altijd nog halen.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Wil je dit jaar (een paar) duizend euro sparen? Met deze goede voornemens gaat jou dat lukken
Sluiten