Renée
Renée | LinkedIn Love 3 jan 2020

Als jullie in je relatie je aan deze 6 voornemens houden hebben jullie een fantastisch 2020

Het nieuwe jaar heb je samen met je lover hopelijk fantastisch ingeluid. In het kader van nieuwe ronde, nieuwe kansen zetten we met liefde zes goede voornemens voor jullie samen op een rij. Vergeet afvallen, sporten en minder alcohol: dit zijn de goede voornemens waar jullie écht iets aan hebben.

Heb je ooit goede voornemens voor je relatie opgesteld? We denken bijna van niet. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. Als je graag een mooi jaar tegemoet wil gaan met je liefje, wil je het zeker eens over de volgende voornemens hebben samen.

Goede voornemens voor je relatie

Normaal gesproken bedenk je voornemens voor jezelf. Het is natuurlijk hartstikke goed om aan jezelf te denken en om aan jezelf te werken, maar het is nog leuker om sámen je best te doen. De volgende goede voornemens voor je relatie wil je zeker meenemen in dit nieuwe jaar.

1. Plan date nights in

Er is bijna niets zo seksloos als date nights structureel inplannen. Maar hé, als je weet dat je iedere week/om de week/iedere maand een date night met elkaar plant, is de kans groter dat ‘ie ook daadwerkelijk doorgaat. Tijd samen spenderen en daadwerkelijk iets doen, kan je relatie een enorme boost geven.

2. Leg je telefoon vaker weg

Valt het je op dat jullie ’s avonds na een dag werken meer met jullie telefoons bezig zijn dan met elkaar? Spreek dan af dat het jullie goede voornemen wordt om vaker je telefoon weg te leggen. Maak het meteen concreet: geen telefoons na 8 uur ’s avonds of bijvoorbeeld een telefoonvrije dag op zondag.

3. Vertel elkaar waar je dankbaar voor bent

Stop niet meteen met lezen als je helemaal niet van de zweverige dingen houdt. Je partner vertellen waar je dankbaar voor bent voelt misschien zo, maar helpt écht om dichter naar elkaar toe te groeien. Vertel je liefje vlak voor het slapen waar je die dag dankbaar voor bent.

Wie weet ben je dankbaar voor jullie sterke liefde, jullie geslaagde date night of juist dat jullie al een tijd geen ruzie hebben gehad. Maar je kunt natuurlijk ook dankbaar zijn voor heel andere dingen: je gezondheid, een gezellige middag met je familie of je vriendinnen.

Omdat je hierbij de nadruk legt op het positieve in plaats van het negatieve, voel je je direct een stuk beter. En dat geldt ook voor je partner.

4. Tel vaker tot tien

Een ander goed voornemen voor je relatie is om meer geduld te hebben. Tel vaker tot tien voordat je iets zegt waarvan je weet dat je partner het niet op prijsstelt. Omdat je je zo op je gemak voelt bij elkaar, is het makkelijker om tegen elkaar uit te vallen terwijl het niet nodig is.

Door meer geduld te hebben voorkom je een vervelende situatie. Eindstand? De sfeer is gezelliger en je relatie wordt er beter van. Eentje voor op het lijstje, dus.

5. Experimenteer in je relatie

Merk je dat je relatie en met name jullie seksleven wat pit mist nu je langer bij elkaar bent? Geen probleem. Het is namelijk helemaal geen verkeerd idee om experimenteren als goede voornemen op te schrijven. Experimenteren kan letterlijk van alles zijn – jullie bepalen immers zelf de grenzen.

Meer lezen over relaties?

Reageer op artikel:
Als jullie in je relatie je aan deze 6 voornemens houden hebben jullie een fantastisch 2020
Sluiten