Ben je nog op zoek naar een goede winterjas? Als je deze tips volgt voorkom jij een miskoop

Met de korte, koude dagen die we voor de boeg hebben willen we er enigszins knap uitzien, maar tegelijkertijd ook warm genoeg over straat gaan. Hoog tijd om te investeren in een goede winterjas. Maar op welke punten wil je nu écht letten als je flink wat €€€ neerlegt voor een jas?

Een goede winterjas kan je zo een paar honderd euro kosten, maar dan heb je wel een prachtexemplaar waar je jaren mee kunt doen. Nu rest je nog maar één ding: ervoor zorgen dat je je nieuwe BFF ook echt jaren wil dragen. Als je de volgende tips opvolgt komt het in ieder geval helemaal goed.

Waar je op wil letten als je een goede winterjas koopt

Grote kans dat jouw kapstok al helemaal volhangt met jassen. Lange jassen, korte jassen, leren jassen, dunne jassen… Maar heb je al een goede winterjas aan de haak geslagen? Let bij je aankoop in ieder geval op de volgende zaken.

Wat is de lengte van de jas?

Belangrijke vraag. Wil je een korte jas en dus koude billen en benen hebben? Of ga je juist voor maatje slaapzak, zodat jouw lichaam de kou niet voelt? Als je voor de verstandige optie gaat kies je in ieder geval voor een middellange tot lange jas. Dus in ieder geval eentje die over je billen en tot je knie komt.

Van welke stof is de jas gemaakt?

Je weet ongetwijfeld dat een mantel je minder warm houdt dan een gewatteerde jas. Ben je op zoek naar een goede winterjas die je écht warmhoudt? Dan kijk je allereerst naar de stof. Wol of imitatiebont is ook top. Is het minder warm? Dan kun je bijvoorbeeld een leren jas dragen.

Van welke voering is de jas gemaakt?

Een goede winterjas is gevoerd. Een synthetische vulling is top voor gure dagen, terwijl een donsvoering je lekker warm houdt zonder dat je jas heel zwaar voelt. Een goede jas kopen is dus niet een kwestie van kijken of de jas er mooi uitziet. Bepaal ook voor jezelf wat voor voering je graag zou willen hebben.

Kies je voor een rits of voor knopen?

Als warm zijn het enige is wat telt voor jou in de winter, raden we je aan om voor een winterjas met een rits te gaan. Hier komt geen wind doorheen, bij knopen wel. Knopen staan vaak juist eleganter en stijlvoller, dus het is maar net waar je voor gaat.

Kies je wel of niet voor een capuchon?

In onze ogen heeft een goede winterjas een capuchon nodig. Je weet maar nooit in wat voor weer je terecht komt – helemaal in de winter. Zo’n capuchon houdt je hoofd een stuk warmer. Hoeft dat voor jou niet per se? Dan weet je dat je ook een goede jas zonder capuchon kunt vinden.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Ben je nog op zoek naar een goede winterjas? Als je deze tips volgt voorkom jij een miskoop
Sluiten