Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 20 okt 2017

Chill! 5 tips om het goedkoopst te vliegen rond Kerstmis

It's almost the most wonderful time of the year. En tijdens die periode gaan we het liefst een stedentripje maken, familie opzoeken in het buitenland of kerstmarktjes bezoeken in een land met heel veel sneeuw. Maar, omdat de meeste mensen vrij zijn is het niet de goedkoopste periode om op vakantie te gaan. Wij geven je wat tips:

Tip 1: Skyscanner

Een prijsalert op bijvoorbeeld Skyscanner is mega handig. Je laat de website weten waar jij naartoe wilt en wanneer. Je krijgt dan steeds bericht wanneer de prijzen dalen en weer stijgen. Je kunt verschillende vliegvelden toevoegen om zo de beste deal te krijgen. Als je flexibel bent, vul dan de hele maand in.

Tip 2: Wanneer boeken?

Als je rond Kerstmis wilt vliegen dan kun je het best in de week van 22 oktober boeken volgens Skyscanner. Wil je liever met oud en nieuw op vakantie? Boek dan een weekje later. Doe je het veel later dan loop je het risico dat je vliegtickets duurder worden.

Tip 3: Goedkoopste dagen

De goedkoopste dagen om te vliegen rondom kerst zijn woensdag 23 december, donderdag 24 december en vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag). De goedkoopste dagen om weer terug te komen zijn woensdag 31 december en dinsdag 6 januari. Zaterdagnachten kunnen ook goedkoper zijn dan andere dagen. De beste combinatie is op donderdag heen vliegen en op zondag weer terug. De feestdagen zelf zijn vaak het goedkoopst, omdat de meeste mensen dan al op bestemming willen zijn.

Tip 4: Drukte op Schiphol

Schiphol verwacht dat de drukte dag rond Kerstmis vrijdag 22 december zal zijn. Maar liefst plus minus 136.000 mensen zullen Nederland verlaten om op vakantie te gaan of familie te bezoeken. Heb je geen zin in een mierenhoop, vermijd dan deze dag.

Tip 5: Andere maatschappijen en vliegvelden

Het kan goedkoper zijn om naar je bestemming te vliegen met de ene maatschappij en weer terug te keren met een andere maatschappij. Hetzelfde geldt voor vliegvelden. Maar, het kan ook zo zijn dat een retourtje bij een maatschappij goedkoper is. Je betaalt dan ook maar een keer administratiekosten. Het is wel de moeite waard om dit even uit te zoeken.

LEES OOK: 8 x wat je nog meer kunt doen in Londen naast kerstshoppen

Reageer op artikel:
Chill! 5 tips om het goedkoopst te vliegen rond Kerstmis
Sluiten