Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Reizen 28 mei 2019

Goedkoop weekendje weg met vriendinnen? Met deze 9 creatieve tips gaat het lukken

Jij en je vriendinnen willen dolgraag een goedkoop weekendje weg. Want iedereen heeft nog andere vakanties met lover en familie. Maar hoe kunnen jij en en de meiden een weekendje weg zonder failliet te gaan?

Het kost allemaal geld: het verblijf, reizen, uiteten, activiteiten én alle extra’s die onverwachts om de hoek komen kijken. Maar geen zorgen, jullie kunnen écht een onvergetelijk weekend hebben voor een klein budget.

Goedkoop weekendje weg met je lieve vriendinnen

Of jullie nou sportieve activiteiten willen doen, of juist heerlijk willen luieren. Als je een beetje creatief bent kan dit echt voor een schappelijk budget. Kijk, lees en leer van deze tips:

1. Gebruik je netwerk

Heeft iemand niet nog een oom met een gaaf huis in Spanje? Of hoe zit het met die vriendin van je moeder die een appartementje heeft in Antwerpen? Een brutale aap heeft de halve wereld. Bel ze eens op en leg de situatie uit. Wedden dat jullie vriendenkorting krijgen of zelfs gratis mogen verblijven?

2. Ga buiten het seizoen

In het hoogseizoen is alles duurder. Zorg er daarom voor dat jullie allemaal vrij nemen in het laagseizoen. Echt alles is dan goedkoper: reizen, verblijf en zelfs bezienswaardigheden zakken soms in prijs.

3. Goedkoop vliegen kan als je dit weet

Als je de zon op wilt zoeken ontkom je vaak het vliegtuig niet. Maar niet getreurd. Er bestaan namelijk low budget vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Wizz air. Pas wel op want je moet soms voor extra dienst bijbetalen zoals extra koffers. Ook is het de moeite waard om verder te kijken dan de bestemmingen vanaf Schiphol. Vanaf Groningen en Eindhoven kan je vaak véél goedkoper vliegen.

4. Blijf in Nederland

Jullie hebben vast al bedacht dat het écht Londen moet worden. Maar wist je dat Nederland ook fantastische steden heeft? Ondanks dat Maastricht in Nederland ligt, voelt het alsof je in het buitenland bent. Deze stad heeft lekker eten, mooie bezienswaardigheden en prachtige boutiques.

5. Stel een budgetplan op

Misschien hebben jullie al bedacht wat het budget is. Maar er een plan voor opstellen is iets anders. Is het budget bijna op? Wees dan creatief en kook een avondje in het appartement. Nét zo gezellig met je vriendinnen.

6. Verhuur je kamer of appartement onder

Woon je in een leuke stad in Nederland? Dan heb je grote kans dat je je stekkie zomaar kunt verhuren via AirBnB op het moment dat je weg bent. Misschien kan je je kamer wel zo goed verhuren dat je weekendje weg gratis is.

7. Doe zelf boodschappen

Het vergt enige voorbereiding, maar het scheelt jou en je vriendinnen veel geld. Koop in ieder geval ontbijt, koffie en wijn in. Dat scheelt zo elke dag weer twee tientjes per persoon.

8. Check acties en onderhandel

Op Hotel Specials kun je prachtige hotels boeken tegen een laag tarief. Wist je dat het vroeger heel gebruikelijk was om te onderhandelen als je met een groep verblijft? Een kleine insider tip: bel het desbetreffende hotel op en zeg dat jij en je vriendinnen op het punt staan om kamers te boeken. Vervolgens vraag je (aangezien jullie met veel zijn) wat ze kunnen doen met de prijs van het ontbijt. Wedden dat je korting krijgt?

9.Geniet van de kleine dingen

We zijn soms geneigd om altijd maar uit te pakken met een weekendje weg. Maar in het appartement (drank)spelletjes doen is vaak veel leuker dan in een club staan. En wat dacht je van zelf een vijfgangenmenu koken? Een goedkoop weekendje is rijk aan herinneringen.

Lees ook: Binnenkort een vriendinnen reis? Zoek niet verder want dit roze strandhuis wordt je nieuwe verblijf

Reageer op artikel:
Goedkoop weekendje weg met vriendinnen? Met deze 9 creatieve tips gaat het lukken
Sluiten