Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 12 mei 2017

Zon nodig! Dit zijn de goedkoopste bestemmingen in Europa

Heb je zin in een zonovergoten oord, maar wil je niet een geplunderde bankrekening? Geen probleem. Wij sommen de goedkoopste bestemmingen in Europa voor je op:

Waar naartoe?

Het is altijd fijn als onderzoeksbureau’s al even voor je uitzoeken waar jij lekker goedkoop je vakantie kunt vieren. Scheelt weer wat speurwerk. ‘Post Office Study’ nam in totaal negentien bestemmingen onder de loep. Hun onderzoek bestond uit het kopen van essentiële producten op de plek van bestemming en deze werden met elkaar vergeleken.

Het mandje met gekochte producten bestond onder andere uit zonnebrand, eten en drinken. En wat blijkt? Als jij een goedkope vakantie wil scoren dat is jouw ultieme bestemming: Sunny Beach, een badplaats in Bulgarije, gelegen aan de Zwarte Zee. Ook wel bekend als een partygebied voor jongeren.

Het mandje met producten kostte daar 43,50 euro. Op Ibiza zul je voor dezelfde producten het diepst in de buidel moeten tasten. Hier kostte het mandje maar liefst 154 euro. Ka-ching. Dit zijn de goedkoopste bestemmingen in Europa. En de duurste.

Cheapie zonnige oorden:

1. Sunny Beach in Bulgarije
2. Algarve in Portugal
3. Costa del Sol in Spanje
4. Marmaris in Turkije
5. Paphos in Cyprus

Zonnige oorden niet zo cheapie:

1. Ibiza in De Balearen
2. Sorrento in Zuid-Italië
3. Nice in Zuid-Frankrijk
4. Zadar in Kroatië
5. Kust van Lissabon in Portugal

Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe? Liever buiten Europa? Binnenkort lees je hier wat de goedkoopste bestemmingen zijn buiten Europa.

Toch Ibiza onveilig maken? Wanderlust: prachtige plekjes op party-eiland Ibiza

Reageer op artikel:
Zon nodig! Dit zijn de goedkoopste bestemmingen in Europa
Sluiten