Renée
Renée | LinkedIn Life 17 jul 2018

Goedkope steden waar je deze zomer een biertje voor €1,80 drinkt

Jij en je allerliefste vriendinnen of vriendje willen dolgraag op vakantie. Maar jullie hebben 1. niet alle tijd van de wereld en 2. geen gevulde bankrekening zoals de Franse voetballers na hun WK-winst. Maak je geen zorgen, lang leve de goedkope stedentrips.

Goedkope stedentrips

Beautify vertelt je waar je moet zijn voor goedkope stedentrips, zodat je alsnog de zomer van je leven beleeft:

1. Krakau

We hebben al eerder over goedkope stedentrips geschreven en toen bleek dat Krakau een prima bestemming is om een paar dagen te vertoeven. Zo kost een biertje in deze Poolse stad maar 1,80 euro en betaal je voor een luxe hotelovernachting maar 88 euro.

2. Boedapest

Boedapest mag zeker niet in het rijtje met goedkope stedentrips ontbreken. Deze mooie stad in Hongarije is niet alleen betaalbaar, maar ook al eens uitgeroepen tot leukste stad van Europa. Hier kun je cultuur snuiven, lekker uitgaan en goedkoop eten.

3. Praag

Een stad waar je ook voor weinig geld drankjes drinkt is Praag. Het is niet alleen relatief dichtbij huis, maar ook hartstikke mooi. Er valt genoeg te beleven in de stad, waardoor je na een paar dagen nog lang niet naar huis wilt. Beloofd.

4. Podgorica

Podgorica mag zeker niet op je lijstje ontbreken. De hoofdstad van Montenegro wordt steeds populairder en wij snappen wel waarom. De pittoreske stad aan de Adriatische kust is één en al historie. Ook fijn: het is hier lekker weer.

5. Lissabon

Waar je ook nog eens geweest wil zijn is Lissabon. Portugal heeft veel moois te bieden, maar deze stad is zeker een bezoekje waard. Omdat het er ook nog eens heel betaalbaar is, staat het natuurlijk in dit lijstje met goedkope stedentrips.

6. Lille

Parijs is mooi, maar ben je al eens in Lille geweest? Deze stad ligt óók in Noord-Frankrijk, waardoor het zowel per trein als per auto goed bereikbaar is. Daarnaast is het er een stuk betaalbaarder dan in het romantische Parijs. Plan dus zeker eens een stedentrip naar deze stad.

Meer inspiratie nodig? Lees dit artikel dan eens: Zon nodig! Dit zijn de goedkoopste bestemmingen in Europa

Reageer op artikel:
Goedkope steden waar je deze zomer een biertje voor €1,80 drinkt
Sluiten