Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 1 mei 2016

Good god o mighty: 14 momenten waarop we een schietgebedje doen

Soms heb je van die momenten dat je naar een hogere macht bidt op een goede afloop. Misschien geloof je écht, of misschien ook helemaal niet. Maar op deze momenten doen we stiekem allemaal een schietgebedje en dat is niet meer dan logisch:

1. Als je weer eens bang bent dat je zwanger bent en je seconden zit te staren naar een hopelijk negatieve zwangerschapsuitslag. En je denkt alleen maar: laat het niet zo zijn, laat het niet zo zijn.
2. Als je onverwachts om je allerlelijkst in dé vaste kroeg van je ex belandt met je vriendinnen en je hem niet wilt tegenkomen
3. Als de zomer is begonnen en je voor het eerst weer voor de spiegel je bikini aantrekt en alleen maar hoopt dat je bikini broekje niet in je winter vetrolletje snijdt.
4. Als je je ID-kaart bent vergeten in de supermarkt en je net een paar flessen wijn wilt kopen en je angstig naar de twijfelende blik van de cassiére kijkt.
5. Als je bij je prille date naar de wc gaat en hoopt dat hij je olifantenstraal niet hoort
6. Als het eindelijk droog is en je op je fiets stapt en hoopt dat je droog aankomt op bestemming: bij die leuke vent.
7. Als je op Kylie´s Jenner haar Instagram account ziet dat haar lipstick Dolce K. is aangevuld en je als een gek naar haar website gaat en hoopt dat ´ie niet weer uit je winkelmandje wordt gegooid.
8. Als je onverwachts ongesteld bent geworden en je hopeloos met je hand in je tas graait en hoopt nog een tampon op de bodem te vinden.
9. Als een onbekende kapper je nieuwe haarkleur aan het droogföhnen is en je met grote ogen kijkt naar het eindresultaat: laat het níet geel, oranje paars of blauw zijn alsjeblieft.
10. Als je lover voor het eerst jullie was doet en hoopt dat hij niet je ´vieze´ strings heeft gezien.
11. Als je moet betalen maar twijfelt of er nog genoeg geld op je bankrekening staat.
12. Als je conceptversie van je scriptie hebt ingeleverd en een mailtje van je begeleider in je mail ziet komen met onderwerp: ´uitslag concept versie scriptie´.
13. Als je op je telefoonscherm ziet dat de dokter je belt en je weet dat het over de uitslag van je soa-test gaat.
14. Als je crush je vertelt dat jullie ´moeten praten´ en je alleen maar hoopt dat hij je niet gaat vertellen dat ´ie niet meer verliefd op je is.

LEES OOK: Deel 1: 24 typische vrouwendingen die alleen wij vrouwen kunnen doen

Reageer op artikel:
Good god o mighty: 14 momenten waarop we een schietgebedje doen
Sluiten