Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 7 mrt 2017

Goodmorning! Er bestaat nu wijnkoffie en het is nog goed voor je ook

Wijn en koffie, een match made in heaven? Wie had dat gedacht, maar het is onderzoekers na ruim twee jaar eindelijk gelukt om van twee lievelingsdrankjes één te maken. En dat is best een klein applausje waard.

Ja, je leest het goed: wijn en koffie kunnen vanaf heden samen. Vier uur cup-a-soup kan nu vervangen worden door vier uur wijnkoffie, want dit geeft jou de oppepper die je nodig hebt. Onderzoekers van Napa Valley-Based Brand hebben na twee en een half jaar het balans gevonden van volwaardige koffie met een blueberry wijn ondertoon. De uitvinding waar wij al jaren op wachten.

Briljante bonen

Het is de allereerste koffie die daadwerkelijk koffiebonen gebruikt die geïnfundeerd zijn met rode wijn. Om tot deze gouden koffiebonen te komen, liggen ze in rode ambachtelijke wijn om alle smaken en geuren tot zich te nemen. Daarna worden de bonen zorgvuldig gedroogd en met de hand geroosterd.

Super gezond

Naast dat deze ambacht natuurlijk een fantastische uitvinding is, is het ook nog eens super goed voor je. Het combineert namelijk al het goede van zowel koffie als wijn. Wijnkoffie is een kopje vol antioxidanten.

We weten allemaal dat koffie een energie boost geeft voor haast elk moment van de dag. Daarnaast is ook bewezen dat koffiedrinkers langer leven en minder kans lopen om kanker te krijgen. Daarnaast krijg je huid een fantastische glans.

Ook wijn heeft prachtige voordelen. Zo is bewezen dat een glas wijn minstens zo goed voor je is als een uur sporten in de sportschool en twee glazen wijn je seksleven een boost geven.

Kom maar door met dat kopje wijnkoffie. Je zit nu in ieder geval nooit meer in een dilemma tussen een glas rode wijn of een kopje koffie. Het beste van twee werelden, zó in één kopje.

Wil je wat lekkers bij de wijnkoffie? Maak dan deze rode wijn-brownies: Deze rode wijn-brownies zijn de ultieme beloning op de maandagavond

Reageer op artikel:
Goodmorning! Er bestaat nu wijnkoffie en het is nog goed voor je ook
Sluiten