Renée
Renée | LinkedIn Life 19 aug 2019

Raak je altijd de weg kwijt? De nieuwe functie van Google Maps zorgt ervoor dat dit nooit meer gebeurt

Als jij in de vriendengroep bekend staat als de persoon die nooit in één keer van A naar B kunt komen, is er goed nieuws. De weg kwijt raken is vanaf nu verleden tijd, want dankzij een nieuwe functie van Google Maps is het écht eenvoudig om de route te volgen. Maak kennis met Live View.

Normaal kun je ons niet wakker maken voor een nieuw technisch snufje, maar deze uitvinding is zo goed dat we het wel moeten delen met je.

live view
Google

Live View maakt een route volgen veel makkelijker

Open voortaan Google Maps, vul je eindbestemming in, druk op het wandelpictogram. Tik vervolgens op ‘Live Weergave’ om de Live View aan te zetten, et voilà. Met behulp van augmented reality is het super eenvoudig om de juist wandelrichting te bepalen.

Met andere woorden, je hoeft nooit meer te twijfelen of je nou naar het noorden of zuiden moet gaan. De omgeving wordt op je scherm weergeven en door de pijlen weet je precies welke weg je gaat volgen. Handig toch?

De bètaversie van de functie wordt nu beschikbaar voor gebruikers van mobiele apparaten met Android en iOS die ondersteuning bieden voor ARCore en ARKit.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Raak je altijd de weg kwijt? De nieuwe functie van Google Maps zorgt ervoor dat dit nooit meer gebeurt
Sluiten