Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 19 okt 2020

Heb je vaak een liedje in je hoofd maar kom je maar niet op de titel? Google biedt uitkomst

Je kent het wel – je hebt de hele dag al een liedje in je hoofd en je komt maar niet op de juiste titel van het nummer. Dit kan nogal frustrerend zijn. Soms heb je dan het geluk dat je bij je vriendinnen terecht kan met een voicememo waarin jij het liedje neuriet, en zij de titel van het liedje wél weten. Maar dit is zeker niet in alle gevallen zo. Wil jij er nou zeker van zijn dat je het liedje altijd terug kan vinden? Dan heb je geluk. Google komt namelijk met een giga handige uitvinding.

Het enige wat jij moet doen is neuriën…

Google

We hebben het hier niet zomaar over een giga handige uitvinding, de zoekmachine komt namelijk met een functie om liedjes op te sporen. Nu hoor ik je al denken ‘hoe dan?’. Nou, dat zullen we je eens haarfijn uitleggen. Door simpelweg het deuntje van het liedje te neuriën, kan Google achterhalen welk liedje jij in je hoofd hebt.

In een videostream met RTL legt Google uit: “We hebben allemaal wel eens een liedje in ons hoofd gehad waarvan we de tekst niet meer konden herinneren. Wanneer dat gebeurt, kun je voortaan zoeken door te neuriën. Onze kunstmatige intelligentie matcht de melodie dan met het juiste nummer”. Hoe handig is dit?

Psst, sla dit artikel op via Pinterest of deel het met je vriendinnen.

Haken en ogen

Kan je dan echt ieder liedje neuriën? Ligt eraan, welke telefoon jij hebt. Er zitten namelijk nog wel wat haken en ogen aan de zogeheten Hum To Search-functie. Alleen mensen met een Android-telefoon kunnen alle liedjes opsporen (lees: Nederlandstalige én Engelstalige liedjes). Mensen met een iPhone moeten het voorlopig nog eventjes doen met alleen Engelstalige nummers.

Hoe gaat het in zijn werk?

Aangezien dit een geheel nieuwe functie van Google is, roept het misschien nog wat vraagtekens op. Daar heeft de zoekmachine wat op bedacht – hierbij een handige tutorial waarin precies wordt uitgelegd hoe je deze functie kunt gebruiken. Appeltje eitje, toch?

Lees ook: HO HO HO: kerstmuziek start dit jaar eerder op Sky Radio

Reageer op artikel:
Heb je vaak een liedje in je hoofd maar kom je maar niet op de titel? Google biedt uitkomst
Sluiten