Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 24 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

De 6 meest onrealistische dingen die we zagen in Gossip Girl (en nooit gebeuren in het echte leven)

Hallo Upper East Siders. Deze magische woorden vergeet je nooit meer want elke keer als dit werd gezegd in de serie voelde je je zo’n beetje onderdeel van de New Yorkse elite. Blair en Serena waren je beste vriendinnen en XOXO was (of is nog steeds) de handtekening onderaan je mail.

Je bezat alle (veel te dure) DVD-boxen van Gossip Girl (wie niet) en kent nog steeds alle scènes uit je hoofd. Er is so far so good nog geen enkele serie geweest die dit gevoel heeft kunnen evenaren ook al was niet alles even realistisch. Sterker nog, deze zes dingen zouden nooit zijn gebeurd in het echte leven. In ieder geval niet in óns echte leven.

1. Iedereen at alleen maar wafels en Ladurée Macarons

Er zat werkelijk waar nul komma nul variatie in het eetschema van alle personages. Over de Schijf van Vijf hebben ze bij Gossip Girl nog nooit gehoord want ieders dieet bestond uit een Amerikaans ontbijtje van wafels, macarons en taart. Eerlijk, heb jij ooit wat anders gezien in de serie dan dit? We horen het graag.

2. Niemand droeg ooit een joggingbroek (of iets wat daarop lijkt)

De glitter en glamour van de New Yorkse elite was altijd, maar dan ook áltijd aanwezig. Nooit zagen we Serena of Blair in een oversized sweater met trainingsbroek in tegenstelling tot onszelf.

Wij lagen in de meest afgrijselijke chill-outfits uren op ons bed Gossip Girl te bingewatchen. Wat is nou eigenlijk realistischer?

3. Iedereen kwam elkaar altijd tegen in New York

En dat terwijl deze wereldstad een oppervlakte heeft van maar liefst 783,8 km². Oké, oké, ze begaven zich alleen in de 4,6 km² genaamd Upper East Side dus de kans dat ze elkaar tegenkwamen was iets groter maar dan nóg.

Wij moeten al moeite doen om onze vriendinnen op het terras te vinden, laat staan dat we ze te pas en te onpas tegenkomen in Amsterdam-Zuid.

4. Het figuur Bart Bass in Gossip Girl

Seizoenen lang was het voor ons volstrekt onduidelijk hoe het precies met Chuck’s familie zat. Zijn rijke vader Bart Bass is gedurende de serie op z’n zachts gezegd een apart figuur en niet de persoon die wij graag in onze familie zouden willen hebben.

De beste man faked zelfs zijn eigen dood en dat is exact het punt dat we willen maken want dit is het type tafereel waar GTST ook dol op is. Niet geloofwaardig, zelfs niet bij Gossip Girl.

5. Blair die tot tweemaal toe een prins aan de haak slaat

Want ten eerste is het sowieso maar voor een paar mensen ter wereld weggelegd om met een prins te trouwen. Laat staan een knappe prins (of twee!).

Blair doet het na de eerste keer gewoon nog eens dunnetjes over en neen lieve mensen, ook dat is niet geloofwaardig genoeg voor ons dus hou het bij mooie dromen.

6. In het echte leven was Blair cum laude afgestudeerd op Yale

Alles zat Blair mee in het leven en als jij uit zo’n rijk gezin zou komen, zo’n hoge cijfers haalt en zo’n honderd nevenactiviteiten op je cv hebt staan zou je Yale hebben afgemaakt ook.

Dat leek B. nou juist in de serie niet mee te zitten want in plaats daarvan werd ze royalty. Niet zo geloofwaardig als haar hele leven draait om een toelating tot Yale. Zelfs dit was in het echte leven wél gelukt.

Teen Vogue

Reageer op artikel:
De 6 meest onrealistische dingen die we zagen in Gossip Girl (en nooit gebeuren in het echte leven)
Sluiten