Renée
Renée | LinkedIn Life 7 januari 2020

Laat je planten altijd doodgaan? Deze graslelie is niet kapot te krijgen en ziet er nog leuk uit ook

Zie jij je eigen urban jungle helemaal voor je, maar lukt het je niet om planten langer dan zes maanden in leven te houden? Dan hebben we goed nieuws, want dankzij onze collega’s van Roomed weten precies welke plant je dan in je leven nodig hebt. De graslelie is namelijk een makkelijke plant qua verzorging en ziet er ook nog eens leuk uit in je interieur.

Als jij en je groene vingers nog in opleiding zijn, is de graslelie de makkelijke plant waarnaar je op zoek bent. Zo leer je langzaam maar zeker voor je dierbare groene vrienden te zorgen, zonder dat ze meteen overlijden als je ze een keertje vergeet.

De graslelie is de makkelijke plant die jij nodig hebt

Wat de graslelie (of zebragras) zo makkelijk maakt, is het feit dat deze vriend helemaal niet zoveel zonlicht nodig heeft. Sterker nog, het is juist aan te raden om ‘m niet te veel in het zonlicht te zetten. Als je dat wel doet worden de puntjes bruin en dat willen we natuurlijk niet.

Je weet dat je goed bezig bent als de kamerplant witte bloemen krijgt. Dat gebeurt als je ‘m in indirect zonlicht zet, dus dat lukt zelfs de grootste plantenkiller. Bovendien is het helemaal geen dorstige plant.

Hoe vaak geef je deze plant water?

Als het warm is – zoals in de zomer – raden we aan om de graslelie eens per week water te geven. Dat is meer dan voldoende. Wanneer het buiten kouder is, zoals in de winter, kom je zelfs weg met één keer water geven per twee weken.

De plant kan trouwens goed tegen een lage luchtvochtigheid, maar je mag de graslelie wel af en toe nevelen met een plantenspuit. Maar voel je vooral niet verplicht. PS: je kunt de plant hier kopen.

Meer lezen over planten?

Reageer op artikel:
Laat je planten altijd doodgaan? Deze graslelie is niet kapot te krijgen en ziet er nog leuk uit ook
Sluiten