Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 6 mei 2017

Oh no! Gratis handbagage in het vliegtuig gaat misschien stoppen

Oh, wat is het toch heerlijk dat cityhoppen met je geliefde trolley. En je betaalt niet voor je bagage, altijd mooi meegenomen. We hebben een klein beetje treurig nieuws voor je. Want helaas pindakaas lijkt aan gratis handbagage in het vliegtuig een einde te komen en wij vinden het niet leuk.

Doei gratis handbagage

Heel fijn, dat je gewoon je trolley mee kunt nemen op stedentripje. Je betaalt er niets voor en je hoeft ook niet bij de bagageband te wachten. Goedkoop en lekker snel, houden we van. En we zijn niet de enige. Want de meeste mensen vinden dit erg leuk. Resultaat: uitpuilende bagagevakken.

Dat is toch wel een grote ergernis. Voor passagiers, maar ook voor luchtvaartmaatschappijen. Zo kondigde United Airlines al aan dat zij een toeslag gaan invoeren op handbagage. Alleen een tasje dat je onder je stoel kunt schuiven mag nog gratis mee.

Oh no, mijn trolley past er niet meer bij

Luchtvaartdeskundige Joris Melkert verwacht dat andere maatschappijen zullen volgen, want er is gewoon veel te weinig ruimte. Boeing heeft daar wel een oplossing op gevonden en lanceert deze maand nieuwe toestellen met grotere bagagevakken. Er is zo’n 50 procent meer ruimte.

Maar goed, niet alle vliegtuigen zijn met de komst van deze nieuwe toestellen meteen vervangen. Dat betekent dat we nog vaak met dit probleem zullen kampen, want niemand heeft zin om handbagage in te checken in de laadruimte.

Als een echte Nederlander, haantje de voorste

Mijn oplossing? Ook al heb ik er een hekel aan. Als ik zie dat het druk gaat worden in het vliegtuig, probeer ik niet als laatste aan te schuiven in de rij. Want dan is er een grote kans dat de bagageruimte vol is zodra jij je trolley kwijt wilt. En dan moet je ‘m alsnog inchecken. Ook geeft Transavia bij voorbaat al de mogelijkheid om je handbagage gratis in te checken. Maar ja, dat wil je natuurlijk liever niet.

Of we echt zullen gaan betalen voor handbagage is de vraag. Inmiddels zijn verschillende maatschappijen bezig met het aanscherpen van de regels. Als het daar bij blijft, zijn wij in elk geval weer blij.

LEES OOK: OMG! De perfecte koffer voor reislustige katlovers is hier

Reageer op artikel:
Oh no! Gratis handbagage in het vliegtuig gaat misschien stoppen
Sluiten