Inga Stoit
Inga Stoit Travel 12 juni 2018

18-jarigen mogen deze zomer gratis reizen door Europa en stiekem willen wij dat ook

Jippie. De Europese Unie speelt deze zomer voor gratis reisbureau voor 15.000 jongeren. 18-jarigen (zonder vakantieplannen) mogen namelijk een gratis reis door Europa maken. De treinreis wordt volledig gesubsidieerd, het enige wat zij zelf moeten betalen zijn de overige kosten voor bijvoorbeeld eten. We balen dat wij geen 18 jaar meer zijn...

Het doel van deze reis? De 18-jarigen kennis laten maken met de mooie landen en culturen die we in Europa kennen. Zeg eens eerlijk, zo’n gratis reis is toch fantastisch voor jouw broertje of zusje?

Gratis reis

18-jarigen kunnen ervoor kiezen dertig dagen lang te reizen. In die dertig dagen mogen zij vier landen bezoeken. Dit is natuurlijk dé kans om lekker op vakantie te gaan en vriendschap voor het leven te sluiten.

De Europese Commissie bespreekt dit in een persconferentie om de jongeren op de hoogte te brengen van deze prachtkans. Deelname aan de gratis reis maakt hen ambassadeur van DiscoverEU. Zij kunnen ervoor kiezen de reis alleen te maken of in een groep van maximaal vijf personen.

‘DiscoverEU biedt een geweldige kans aan jongeren om Europa te verkennen op een manier waar geen enkele documentaire of geen enkel boek tegenop kan’, aldus de Eurocommissaris van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport.

Wil jij je zusje of broertje per direct opgegeven? Klik in dat geval hier. De inschrijving sluit 26 juni en de reis vindt tussen 9 juli en 30 september plaats.

Reageer op artikel:
18-jarigen mogen deze zomer gratis reizen door Europa en stiekem willen wij dat ook
Sluiten