Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 11 jan 2019

Grijp je lover stevig vast: knuffelen maakt je relatie sterker

Soms wil je gewoon dat hij zijn armen om je heen slaat zodat jij je veilig en geborgen kan voelen. Je begraaft je hoofd in zijn trui. Of je schuift tegen hem aan in bed en jullie blijven lepeltjestepeltje liggen. Je voelt je dichtbij hem. Wij zeggen: kruip nog maar even in de armen van je lover voordat je opstaat, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat knuffelen hartstikke goed is voor je relatie.

Knuffelen met je lief is super ontspannend. Als je je hoofd op zijn borst of schouder laat rusten – hij, de belangrijkste persoon in je leven – valt alles op zijn plek en komt er een soort kalmte over je heen. Omdat knuffelen je zo tot rust brengt, kan het ongelooflijke effecten hebben op je relatie, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Springer Archives of Sexual Behavior.

De wetenschappers onderzochten 514 deelnemers, waarvan 338 vrouwen. De conclusie: mensen voelen zich geliefd en aanhankelijk als ze knuffelen met hun lover.

Pak hem beet

Van het één kan natuurlijk ook het ander komen. Wat begint met een lieve knuffel, omdat je elkaar gewoon even wilt vasthouden, kan uitgroeien tot een gepassioneerde, alles verslindende sekssessie. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat als je meer kroelt, je óók meer seks hebt. En tegen meer seks zeggen we geen ‘nee’ toch girls?

Nu komt de aap uit de mouw hoor dames. Want mannen houden er net zo goed van om je zacht liefkozend beet te pakken. Als hij zegt van niet, dan liegt hij. Ook als het vertroetelen niet leidt tot seks, dan nog vindt hij het lekker.

Volgens de onderzoekers zegt knuffelen ‘ik hou van je’, maar dan zonder woorden. Of ‘ik weet hoe je je voelt’ en ‘ik ben bij je’. Soms zegt een knuffel wat je onmogelijk met woorden kan overbrengen.

We willen een man die begrijpt dat knuffelen heel intiem is

Klik op de foto en lees wat vrouwen écht willen: Een man die deze dingen van ons begrijpt

Reageer op artikel:
Grijp je lover stevig vast: knuffelen maakt je relatie sterker
Sluiten