Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 18 mrt 2018

Hoera! Er is helemaal niks gezonds aan groentechips dus trek maar een zak gewone chips open

Denk je met je goede gedrag een zak groentechips af te rekenen bij de Appie onder het mom van summer bodies are made in winter, schijnt deze chips helemaal niet zo gezond te zijn. Natuurlijk is het begrip gezond breed, maar als we voedingsexperts mogen geloven is het niet beter dan gewone chips.

Soms heb je zo’n bui dat je even lekker verantwoord wilt doen. Maar hé, iedereen heeft van tijd tot tijd (of van dag tot dag) zin in een zak chips. Helemaal prima. Vanaf nu hoef je alleen niet meer per se een zak groentechips te halen.

Groentechips ongezond

Als je groentechips puur eet omdat het gezonder zou zijn, kom je nu bedrogen uit. 35 procent van dat zakje chips bestaat namelijk uit olie en zout. Libelle’s voedingsexpert Wendy Walrabenstein: ‘Mensen krijgen namelijk het idee dat het ‘gezond’ is en eten er naar hartenlust van. De realiteit is echter minder rooskleurig.’

Volgens Wendy zijn groentechips namelijk net zo slecht als gewone chips. Er zit namelijk gewoon zonnebloemolie in, wat vervolgens weer omega-6 bevat en een teveel daarvan (zoals in chips), is niet per se bevordelijk voor de gezondheid. Iets met obesitas en hartziekten.

Dussss… Eet maar gewone chips

Tenzij je groentechips echt heel lekker vindt, heb je dus geen reden om je gewone chips in te wisselen. Het is namelijk nog steeds een caloriebom. Ze maken bovendien de volgende vergelijking: een wortel van 200 gram telt evenveel calorieën als één handje chips.

Dus, wordt het Doritos, ginchips of toch Pringles vanavond?

Reageer op artikel:
Hoera! Er is helemaal niks gezonds aan groentechips dus trek maar een zak gewone chips open
Sluiten