Inga Stoit
Inga Stoit Body & Mind 13 okt 2018

Wij weten wat voor persoon jij bent op basis van je favoriete sportles

Wanneer jij je inschrijft bij de sportschool probeer je in het begin waarschijnlijk alle groepslessen. Je komt er al snel achter wat je heel leuk vindt en ook wat je verschrikkelijk vindt. Op een gegeven moment ga je alleen nog naar een bepaalde les omdat jij dit de allerleukste vindt. En laat dat nou iets over jouw persoonlijkheid vertellen, je leest het hier.

Zwaaien met kettlebells doet jou echt verschrikkelijk voelen. Je bent bang het ding op je tenen te laten vallen, of je buurvrouw te raken. Op de fiets scheuren vind jij daarentegen heel erg leuk. Je trapt de hele werkdag er lekker uit en stapt bezweet en voldaan je fiets af. Gek eigenlijk dat je het één leuk vindt en het ander stom, of toch niet?

Spinning

Je haat het of je houdt ervan: indoor cycling. Je fiets als een malle op het tempo van harde muziek. Wanneer jij gek bent op deze groepsles heb jij een collaboratieve geest. Je vindt het fantastisch om door de groep op-gehypet te worden, en je krijgt een kick van met z’n alle het doel bereiken.

Het doel is uiteraard jezelf helemaal kapot fietsen, tot het zweet van je voorhoofd afdruipt. De muziek doet het ‘m en jij bent er heilig van overtuigd dat je alle ballast van de dag eruit kan zweten.

CrossFit

Jij houdt van het oergevoel, van het schreeuwen en brullen en tot het uiterste gaan. Jij hebt een passie, jij bent een oervrouw. Klinkt stoer he? Maar zo voel jij je ook wanneer je deze groepsles uitvoert. In het begin ben je voorzichtig met de geluiden die jij maakt, daarna laat jij die oerkreten klinken als die van de meest sterke vrouw in de ruimte.

En daar ben jij trots op. Jij bent fysiek sterk en dat is een weerspiegeling van jouw innerlijke kracht. Niemand had het van jou verwacht, maar jij flikt het ‘m. Iedere uitdaging lust jij rauw.

Hot yoga

Jij bent een bewust meisje. Je houdt van routine en je houdt van het idee je gedachten de vrije loop te laten. Niks zo fijn als je dag zen beginnen, of deze zen af te sluiten. De hete temperatuur om je heen helpt je hierbij.

Het is niet zo dat je ‘harde’ groepslessen niet kan waarderen. Je ziet het nut er alleen niet per se van in. Jij werkt aan je lichaam en geest, deze twee zijn in verhouding met elkaar. Dat is voor jou het belangrijkste.

Barre (ballet)

Dit is vrij nieuw onder de groepslessen maar veel van ons kunnen zichzelf hier helemaal in vinden. Vroeger deed jij misschien al aan ballet en dit is voor jouw de volwassen versie daarvan. Je voelt je even elegant als vroeger en waardeert dit enorm.

De beheerste houdingen die kracht vereisen, geven jou een krachtig en soepel gevoel. Je voelt je op en top vrouw en je hebt het gevoel dat jij alles kan beheersen. ‘Controle’ is belangrijk voor jou, en gedurende deze les ben jij volledig in controle over je eigen lichaam en geest.

Kickboksen

Jij bent een stoer meisje en je wilt de standaard doorbreken. Jij wilt niet naar ballet, je wilt opboksen tegen de grote jongens en begrijpt niet waarom er überhaupt nog verschil tussen mannen en vrouwen is.

Daarnaast vind je het heerlijk jouw zorgen eruit te slaan. Soms heb je tegenslagen in het leven en is boksen jouw manier van huilen. Sla het eruit en voel je daarna het sterkste en mooiste meisje ooit. Deze groepsles doet jou zowel van binnen als van buiten goed voelen.

Pilates

Jij hebt het idee dat yoga niet voldoende is voor jouw lichaam. Trainen in de sportschool vind je ingewikkeld, je weet je geen raad in het krachthonk. Pilates is ideaal voor jou. Je voelt je spieren tintelen wanneer je in ingewikkelde posities staat.

Je werkt aan kracht maar dat doe jij op een ‘slanke’ manier. Je houdt van het Victoria Secret lijf en daar train jij voor, een ‘bulk’ wil jij absoluut niet worden. Jij bent een meisje dat van balans houdt en enorm toegewijd is. Je bent kalm, gedreven maar beheerst.

(Snel)wandelen

Het zou zomaar kunnen dat jij je in geen van deze groepslessen kan vinden. Je houdt gewoon echt niet van sport en al helemaal niet van dit binnen uitvoeren. Om die reden lopen jij en je vriendinnen zo nu en dan een rondje. Dit is de ene keer sneller dan de andere keer maar die wandeling an sich vinden jullie voldoende.

Je werkt aan je lijf en je ziet je beste vriendin, wat wil je nog meer? Daarnaast doen jullie af en toe een aantal buikspieroefeningen voordat de film begint, daarmee is de workout wel compleet hoor.

Meer weten over sport? Resport houdt je op de hoogte!

Kom maar door met die strakke buik! Alex Maas traint je in zijn sportschool

Reageer op artikel:
Wij weten wat voor persoon jij bent op basis van je favoriete sportles
Sluiten