Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 4 juni 2019

De grootste Nutella fabriek ter wereld is al een week (!) dicht en er wordt al gevreesd voor een tekort

Paniek, grote paniek. Voor de chocoladeliefhebbers die het liefst elke dag hun smaakpapillen verblijden met een heerlijk stukje chocolade hebben we geen goed nieuws. De grootste Nutella-fabriek produceert op het moment jouw guilty pleasure namelijk niet.

Waarschijnlijk gaat er nu van alles door je hoofd en dat snappen we heel goed. Wat is er hier nu aan de hand en betekent dit dat we binnenkort niet meer onze tanden in een heerlijk broodje Nutella kunnen zetten?

Grootste Nutella-fabriek is al een week dicht

Een nachtmerrie die wel aardig dichtbij komt. De grootste Nutella-fabriek ter wereld produceert al een week lang geen chocolade meer. Dit heeft te maken met dat de werknemers staken. Ze eisen een hoger loon, waarna ze hun werkzaamheden hebben neergelegd. Hierdoor wordt er nu al gesproken over een tekort, want niet leveren betekent geen Nutella in huis.

De fabriek produceert dagelijks 600.000 potten Nutella, wat een kwart is van de wereldwijde productie van de chocoladepasta. Dat zijn heel wat potjes voor de vierhonderd mensen die in de fabriek werken. Hopelijk krijgen ze snel wat ze willen, zodat zij weer tevreden zijn en jij ook.

Hoe nu verder?

Anders wordt het snel maar een open vacature sturen naar de Nutella-fabriek om een handje mee te helpen. Elke dag tussen de chocoladepasta staan is toch wel een kinderdroom.

Lees ook: Kijk je graag romantische komedies? Dan ben je super slim

LindaNieuws

Reageer op artikel:
De grootste Nutella fabriek ter wereld is al een week (!) dicht en er wordt al gevreesd voor een tekort
Sluiten