Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 16 nov 2018

Yes! Binnenkort wordt het grootste reuzenrad van Europa gebouwd

Je kunt er letterlijk niet omheen: als je een reuzenrat ziet móet je een ritje maken. Wordt jij net zo enthousiast van een reuzenrad als wij hier op de redactie? Dan hebben we heel goed nieuws.

De bouw van het grootste reuzenrad van Europa gaat binnenkort van start. En nog beter: hij gaat in het Britse Newcastle gebouwd worden. Praktisch om de hoek dus.

Grootste reuzenrad van Europa

Het rad wordt naar verwachting 140 meter hoog en is daarmee 5 meter hoger dan de Londen Eye. Het rad zal Whey Eye gaan heten en wordt naast de rivier de Tyne gebouwd. Dat belooft een mooi uitzicht te worden.

Er is 100 miljoen pond geïnvesteerd (ruim 113 miljoen euro) in het bouwwerk. Als dat geen mooi reuzenrad gaat worden weten wij het ook niet meer. Naast het reuzenrad is er ook nog genoeg anders te doen. Er komt namelijk een sportcomplex met tennisbanen, trampolines en een klimmuur. Dat wordt gegarandeerd een onvergetelijk middag.

Wanneer kunnen we het reuzenrad betreden?

Wanneer de Whey Eye in Newcastle komt te staan, is nog niet helemaal duidelijk. Het volledige plan wordt later dit jaar ingediend bij de gemeenteraad. In de tussentijd kun jij je vriendinnen alvast warm maken voor dit onvergetelijke tripje.

Aha! Dit is waarom je kriebels in je buik krijgt in een achtbaan of andere attractie

Reageer op artikel:
Yes! Binnenkort wordt het grootste reuzenrad van Europa gebouwd
Sluiten