Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 8 nov 2018

10 x herkenbaar als je een grote vriendinnengroep hebt

Met een grote vriendinnengroep heb je altijd wel iemand die met jou mee gaat naar dat ene feestje waar je zo graag heen wilt. Of die met jou dat nieuwe restaurantje gaat uitproberen. Jullie ken elkaar waarschijnlijk al vanaf de basisschool en weten alles van elkaar. Maar naast alle voordelen, geeft het ook struggles. Herkenbaar?!

1. Het lukt nooit om een datum te vinden waarop iedereen kan

Zelfs als je een jaar van tevoren begint mét datumprikker-app lukt het nog niet.

2. Jullie willen nooit allemaal hetzelfde

Als jullie dan eindelijk een datum hebben gevonden waarop de meesten kunnen, is de vraag: waar gaan we eten? Daar begint gelijk de tweede struggle. De één wil naar de Italiaan en de ander naar dat nieuwe tentje in het centrum. Tja, je kan nooit iedereen tevreden houden.

3. Lang van tevoren moeten reserveren

Als jullie het wél eens zijn geworden over een locatie, moet je al ver van tevoren reserveren. Meestal komen jullie nooit zo ver, omdat jullie gestrand zijn bij één van de bovenste twee knelpunten.

4. Jouw groep bestaat uit totaal verschillende types

Je hebt de bitch, het moeder-type, de liefste, iemand die altijd veel te snel dronken wordt, de betrouwbare, de stille, de knapste en de mopperkont. Maar jullie houden allemaal van elkaar.

5. Je hebt één beste vriendin binnen de groep

Aan haar vertel je alles als eerste.

6. Roddelen, jullie blijven toch vrouwen

We houden ervan. Zodra ze de deur uit is beginnen de vragen. Waarom gaat ze nou met die sukkel daten? En waarom gaat ze na een maand al samenwonen? Dit hoeft niet negatief te zijn. Noem het bezorgdheid.

7. Je kunt zo iemand aanwijzen die je over tien jaar niet meer denkt te spreken

Doordat jouw vriendinnengroep zo groot is met zoveel verschillende types, is er altijd wel iemand waar je wat minder mee hebt. Of misschien kun je nu al voorspellen wie er over een tijdje naar de andere kant van de wereld emigreert?

8. Jullie spreken dingen af die uiteindelijk nooit meer gaan gebeuren

Jullie fantaseren over grote vakanties in luxe vila’s, maar stiekem weten jullie dat dit nooit gaat gebeuren.

9. De eindeloze discussies over steeds weer dezelfde dingen

Sommigen vinden het heerlijk om weer te beginnen over dat dingetje die ene keer, terwijl de rest al met hun ogen begint te rollen.

10. Het zijn altijd dezelfde die moeten rijden

Er zijn altijd een paar vriendinnen met een rijbewijs die altijd een auto hebben. Waarom zou de rest dan nog moeite doen?

Cancel alle plannen! De All You Need Is Love caravan staat NU in Rotterdam

Reageer op artikel:
10 x herkenbaar als je een grote vriendinnengroep hebt
Sluiten