Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 2 okt 2017

16 redenen waarom je grote zus de allerbeste persoon uit het universum is

Don't mess with ma sis. Je zus is je grote vriendin, je vlees en bloed, altijd in je leven. Ook al kun je haar soms in de haren vliegen en haalt ze het bloed onder je nagels vandaan, je grote zus is de allerbeste persoon uit het universum. En dit is waarom:

1. Ze heeft je geholpen de persoon te zijn die je nu bent

Onbewust heb je enorm veel van haar geleerd. Natuurlijk mocht je vroeger niet mee spelen met haar en haar vriendinnetjes want ja, je was het kleine zusje en nog niet klaar voor ‘grote mensen dingen’. Niet lief. Maar daardoor weet jij donders goed hoe je met tegenslagen om moet gaan. En gelukkig ben je nu oud genoeg om haar terug te pakken. Ha.

2. Oké soms mocht je mee doen met de ‘volwassen’ taferelen

Aan de andere kant sloot ze je niet altijd buiten. Roddels deelde ze maar wat graag met jou. Ook al was niet alles per se aan jou besteed en begreep je er soms geen snars van. Jij was al snel op de hoogte van ‘volwassen taferelen’ en kon iedereen vertellen wat tongworstelen precies inhield. Dankzij haar werd je een stuk sneller volwassen.

3. Jullie hebben fijne conversaties

‘B*tch paas me die schaal chips je wil toch niet dat je kont nog dikker wordt?’ Kan gewoon met je zus.

4. Ze geeft je kledingadvies

Haar kledingadviezen zijn goudeerlijk. Je bent natuurlijk een representatie van haar – daarom wil ze dat je er flawless uitziet. En als je even geluk hebt dan mag je in haar kast neuzen. Pas op voor het stiekem stelen van kledingstukken. Want dan neemt ze wraak.

5. Ze helpt je met het scoren van een (bij)baan

Het hebben van een grote zus betekent dat jij gebruik kunt maken van haar netwerk. Zij heeft er immers al wat bijbaantjes op zitten en kan een goed woordje voor jou doen. Jij hebt een streepje voor op de rest.

6. Dankzij haar zijn je ouders heel wat gewend

Haar wilde nachtleven, brakke ochtenden en slippertjes hebben je ouders hartverzakkingen bezorgd. Gelukkig heeft ze je ouders goed voorbereid toen jij deze leeftijd bereikte. Ze waren dan ook al heel wat gewend en daardoor werden jouw escapades minder shocking. Thanks sis.

7. Zij is super verantwoordelijk

Er ligt best wat druk op de oudste zijn. Er wordt verwacht dat zij je goede adviezen geeft, voor je opkomt en je helpt herinneren om een cadeautje te kopen voor mams. Ze is ook ergens ook een tweede mama en dat gaat gewoon vanzelf. Zo lief.

8. Ze is jouw boksbal

Een flinke ruzie kan een vriendschap met je BFF op het spel zetten. Maar een bitchfight met je zus inclusief aan de haren trekken kan je grote zus wel aan. Je bent immers familie en jullie zullen altijd van elkaar blijven houden. No matter what. Zij accepteert jouw uitbarstingen.

9. Jouw geheimen zijn veilig bij haar

Als je met iemand hebt geslapen, later thuis bent gekomen dan dat de afspraak was of hebt gespijbeld. Je zus houdt haar mond. Een soort ongeschreven regel die nooit wordt verbroken.

10. Je had dubbel zoveel spullen

Barbies, Diddl plaatjes, make-up, kleding. Samen konden jullie alles sparen en van elkaar gebruiken. Alhoewel het delen nog wel eens een dingetje kan zijn, je gunt elkaar diep vanbinnen natuurlijk alles.

11. Ze zal je altijd supporten

Je bent haar lieve, schattige, kleine zusje en daarom kon ze het niet over haar hart verkrijgen om haar oude schoolverslagen niet aan jou te geven. Ze zal er altijd alles aan doen om jou te helpen en pestkoppen uit de weg te slaan. Wie aan jou zit, zit aan haar.

12. Vader en moedertje is het leukst met haar

Vroeger konden jullie eindeloos vader en moedertje spelen want jullie woonden immers in hetzelfde huis. Twee moeders met een Baby Born was helemaal te gek. Nu houden jullie sleepovers bij elkaar thuis en maakt ze alsnog een ontbijtje of mag jij haar leftovers mee naar huis nemen.

13. Ze vertelt je wie de bad guys en de good guys zijn

Ex-scharrels? Verboden terrein.

14. Ze kocht drankjes

Terwijl jij het helemaal nog niet mocht, dronk je al glaasjes zoete witte wijn met je girl squad. Want zuslief kocht een flesje voor je in de supermarkt.

15. Jullie delen enorm veel herinneringen

Al je jeugdherinneringen deel je met je zus. Van vakanties tot chillsessies in de tuin, zandkastelen bouwen en jullie eerste avondjes uit. Jullie herinneringen samen gaan héél ver terug in de tijd en er komen nog zóveel mooie momenten aan.

16. Ze is je beste vriendin

Je grote zus en jij zijn de rest van jullie leven verbonden aan elkaar. Door alle herinneringen die jullie delen en jullie bloedband. Het maakt niet uit waar jullie terecht komen, er is altijd iemand op deze aardbol waarbij je je ei bij kwijt kunt en die altijd voor je klaar staat.

LEES OOK: Geef je zus een knuffel! Zussen maken je gelukkiger én socialer

Reageer op artikel:
16 redenen waarom je grote zus de allerbeste persoon uit het universum is
Sluiten