Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Ken je de hartvormige stenen voor je huid? Dit zijn de voordelen van Gua Sha Facials

De Gua Sha Facials worden al eeuwen gebruikt in de skincare. Ze hebben onwijs veel voordelen voor je huid. Wij gaan je helemaal inlichten over deze skincaretechniek. Het is namelijk zeker iets om te overwegen als je gezichtsvormen wilt veranderen zónder medische ingreep. Dit is alles wat je moet weten over de Gua Sha Facial.

Het zal je verbazen wat zo een steen voor je huid kan doen.

Wat is een Gua Sha Facial?

Deze steen is een traditioneel Chinees medicijn voor je huid. Met de steen wordt de bloedstroom in je gezicht gestimuleerd. Traditioneel werd deze techniek gebruik voor je nek en schouders om spierspanningen op te lossen.

De techniek met een Gua Sha steen lijkt eigenlijk een beetje op het borstelen van je huid. Het doel is om je spieren meer energie te geven. De steen is gemaakt van van een jade steen of rose quartz, zoals bijvoorbeeld deze.

De voordelen

Het verminderd roodheid, stimuleert de bloedsomloop, zorgt voor ontspanning van je spieren, zorgt voor natuurlijke contouring van je gezicht en stimuleert de collageen productie. Wauw, dat is niet niks.

De Gua Sha Facial zorgt voor extra zuurstof in je huid – dat is één van de redenen voor al deze voordelen. De meeste van de bovenstaande voordelen zie je niet aan de buitenkant. Het grootste voordeel dat nu vooral bekend is het natuurlijk contouren van je gezicht door de steen, dat is wel zichtbaar. Met deze techniek kan je namelijk je gezicht voor een korte tijd vervormen. Zo kan je bijvoorbeeld je kaaklijn strakker maken.

Klinkt ideaal, toch?! Als je dit wilt proberen wordt er wel aangeraden dat je eerst langs een professional gaat voor een échte Gua Sha Facial. Daarna zou je de techniek thuis ook kunnen nadoen. Het enige wat je thuis hoeft te doen, is namelijk het uitvoeren van de techniek met de steen voor ongeveer 5 minuten per dag. Je doet dan eerst een serum op, daarna gebruik je de steen langs je nek omhoog richting de haarlijn. Daarna kun je je focussen op de kaaklijn.

Reageer op artikel:
Ken je de hartvormige stenen voor je huid? Dit zijn de voordelen van Gua Sha Facials
Sluiten