Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 7 mrt 2019

Ha! Als je als tweede geboren bent, ben jij veel beter in autorijden dan je oudere broer of zus

Als tweede geboren kind in het gezin kon je soms best tegen je oudere broer of zus opkijken. Hij of zij mocht immers later naar bed, mocht al uitgaan en alcohol drinken toen je ouders nog tegen jou zeiden dat het ‘kinderbedtijd’ was. En als klap op de vuurpijl had hij of zij ook nog eens eerder het felbegeerde roze pasje binnen. Maar goed nieuws: jij haalde je rijbewijs misschien later, je bent wél een betere automobilist.

Ben jij als tweede kind geboren in het gezin? Dan ben jij misschien wel een bengeltje, in autorijden ben jij een ware pro. En dat is iets waar jij je oudere broer of zus voor de rest van je leven mee kan blijven pesten.

Zie je wel! Jij bent de ware coureur

Zeker, jij bent de vrouwelijke versie van Max Verstappen. Jij bent briljant op de weg, blijkt uit nieuw onderzoek. En hoewel je dat natuurlijk al lang wist, ben je blij dat je nu eindelijk bevestiging hebt gekregen.

Als tweede kind ben jij namelijk totaal geen brokkenpiloot als het aankomt op autorijden. Dat blijkt uit onderzoek van Privilege Car Insurance, een verzekeringsmaatschappij, gehouden onder bijna 1400 automobilisten.

Je oudere broer of zus is vreselijk op de weg

Wat ook bleek: eerstgeborenen zijn eigenlijk vreselijke chauffeurs. Van de oudere broers of zussen rijdt namelijk 89 procent heel vaak te hard en 35 procent krijgt geregeld een boete. Ook doen eerstgeborenen vaak aan het afsnijden van andere weggebruikers en rijden ze vaak in het midden van de weg.

Tja, wat kunnen we zeggen? Oudere broers en zussen doen vaak ook of zij alles weten en de wereld van hun is toch?

Maar dat is nog niet alles. 30 procent van de eerstgeborenen kijkt vaak op hun telefoon tijdens het rijden en 17 procent doet onder het autorijden make-up op. Hierdoor had 22 procent van hen wel eens een ongeluk gehad, waarvan 15 procent een ernstig ongeval.

Een ding is wel duidelijk en dat is dat jij de ware koningin van de weg bent.

Maar dit is natuurlijk ook wel zo: 9 tekenen dat je steeds meer gaat houden van je broer of zus als je ouder wordt

metro

Reageer op artikel:
Ha! Als je als tweede geboren bent, ben jij veel beter in autorijden dan je oudere broer of zus
Sluiten