Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 19 nov 2016

Ha! Als je liever alleen bent behoor je tot de intelligentste mensen

Het is soms lastig om afspraken af te zeggen met de reden: sorry, ik ben vanavond liever alleen. Gewoon omdat je eigenlijk beste vrienden bent met jezelf en een avondje Netflix met chips en wijn héérlijk is. Je krijgt soms zelfs te horen dat je niet sociaal bent. Maar, als je liever alleen bent behoor je tot de groep intelligente mensen. Score.

Minder sociaal maar wel heel slim

Schaam je niet als je soms liever alleen bent dan in de kroeg staat met je vrienden. De British Journal of Psychology heeft bevestigd wat introverte mensen al lang weten: het bijwonen van sociale evenementen is niet voor de Einsteins onder ons weggelegd.

De wetenschappers onderzochten 15.000 mannen en vrouwen van verschillende raciale en financiële achtergronden, tussen de 18 en 28 jaar oud. De onderzoekers kwamen erachter dat mensen die graag sociale evenementen bezoeken gelukkiger waren. Maar, met uitzondering van mensen met een hoger niveau van intelligentie. Zij waren gelukkiger met minder sociale bezigheden.

Werken aan je lange termijn doelen

Volgens de studie zijn de intelligente mensen meer tevreden met minder sociale bezigheden met vrienden. Dit kan zijn omdat intelligente mensen meer gericht zijn op doelen op de lange termijn. Socializen leidt de slimpies dan af van hun belangrijke doelen.

Alleen op de bank zitten op zaterdagavond

Als je soms een hekel hebt om naar sociale evenementen te gaan maar de gezelligheid wel erkent omdat je je vrienden graag ziet, gebruik deze studie dan in jouw voordeel. Ga naar de afspraken waar je zin in hebt. Vertel de mensen die zeggen dat je niet sociaal genoeg bent dat ze het niet begrijpen omdat ze dummies zijn.

Jij werkt namelijk aan je lange termijn plannen en hebt daarom ook alone time nodig. Best mysterieus toch?

Lees ook: 6 x waarom we soms zo ontzettend de behoefte hebben om even alleen te zijn

Reageer op artikel:
Ha! Als je liever alleen bent behoor je tot de intelligentste mensen
Sluiten