Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 1 juli 2017

Ha! Het is helemaal niet nodig om langer dan een minuut te wachten voor de wc op een festival

Festivals bezoeken is een van de leukste dingen van de zomer. Maar er is één vervelend nadeel en dat is dat je soms wel úren moet wachten voor de wc. Gelukkig lijkt daar een einde aan te komen. In België zijn namelijk experimenten en daar blijkt dat je nooit langer dan een minuut hoeft te wachten.

Belgische onderzoekers hebben namelijk gekeken naar de oorzaak van de ellenlange wachtrijen bij de damestoiletten. Hoe kan het dat vrouwen altijd vreselijk lang in de rij moeten staan, terwijl mannen nooit langer dan een paar seconden hoeven te wachten tot ze kunnen urineren?

Volgens wetenschappers Kurt van Hautefem en Wouter Rogierst zijn er verschillende oorzaken. Zo zijn er simpelweg minder vrouwen toiletten, urinoirs nemen nou eenmaal minder plek in. Ook kost het open en dicht doen van de wc-deur, en het naar beneden doen van je kleding al met al redelijk wat tijd.

Ze berekenden dat de gemiddelde wachttijd voor vrouwen bij een festival 6 minuten en 19 seconden is.

Zo los je het probleem van lang wachten voor de wc op

Maar dit probleem is volgens de onderzoekers redelijk makkelijk op te lossen: namelijk door genderneutrale toiletten te installeren. Met andere woorden, mannen en vrouwen gaan naar dezelfde wc. Zo zullen vrouwen vrijwel nooit meer veel langer dan een minuut hoeven te wachten.

Ja, mannen zullen wel iets langer moeten wachten. De wachttijd voor mannen is nu 11 seconden en dat gaat dan ook naar een minuut. Maar ach, dat zullen ze graag voor ons vrouwen over hebben, toch?

Lees ook: De manier waarop je de wc-rol ophangt zegt meer over je dan je denkt

Reageer op artikel:
Ha! Het is helemaal niet nodig om langer dan een minuut te wachten voor de wc op een festival
Sluiten