Ha! Het is niet jouw schuld als je een hekel hebt aan sporten

Kijk je tijdens de groepsles in de sportschool telkens op de klok hoe lang het nog duurt? Wil je alweer stoppen met hardlopen zodra je de hoek om bent? En neem je veel liever de auto of de tram naar de supermarkt in plaats van de fiets? Dan mag je voortaan je moeder op haar kop geven.

Whut?! Ja, volgens onderzoekers kun je er zelf namelijk weinig aan doen dat je a-sportief bent en is het allemaal de schuld van je lieve mama.

Sporty Spice

Hoe erg je houdt van bewegen en sporten wordt namelijk in de baarmoeder bepaald, ontdekten de Amerikaanse wetenschappers. Vrouwen die tijdens de zwangerschap sporten, kunnen hun kind helpen om sportief te worden. Dit komt omdat zo de hersenen van de baby gestimuleerd worden.

Als je moeder getraind heeft tijdens haar zwangerschap ben je volgens professor Robert Waterland van het Baylor College of Medicine meteen actiever na je geboorte. Én die activiteit blijft als je volwassen wordt.

Volgende keer dat je kiest voor wijntjes met je vriendinnen in plaats van zweten in de sportschool, hoef je je niet schuldig te voelen. Je kunt er namelijke helemaal niets aan doen. Cheers

LEES OOK: Dit is waarom je zónder moeite afvalt in de lente
LENTE

Reageer op artikel:
Ha! Het is niet jouw schuld als je een hekel hebt aan sporten
Sluiten