Ha! Je kater wordt juist minder erg met de jaren

Je kent het wel. ’s Nachts heb je lekker wat drankjes gedronken, misschien een paar shotjes achterover geslagen, gedanst, gezongen en een fantastische avond gehad. Maar de volgende ochtend moet je het bezuren met een flinke koppijn, een misselijk gevoel en gewoon algehele lamlendigheid. Maar er is goed nieuws over katers: met dat je ouder wordt, voel je je juist steeds minder brak.

Ja, het is algemeen bekend dat de kater met de jaren erger wordt. Je hoort dan ook vaak mensen dingen zeggen als ’ik kan hier echt niet meer tegen’ en ’ik ga het niet te laat maken, want ik kan steeds slechter tegen drank.’

Maar vanaf nu weet je dat die mensen gewoon een smoes gebruiken om op tijd naar huis te gaan. Katers worden namelijk helemaal niet erger met de leeftijd. Je hebt er juist steeds minder last van als je ouder wordt. Raar maar waar.

Hoe ouder, hoe minder brak

Voor de meeste onderzoeken die gedaan worden naar alcoholgebruik en katers, wordt gebruik gemaakt van jonge proefpersonen. Daarom is er niet veel bekend over of je je nou slechter of beter gaat voelen na alcohol als je ouder wordt.

Uit het onderzoek ‘Does the Severity of Hangovers Decline with Age? Survey of the Incidence of Hangover in Different Age Groups’ blijkt echter dat jonge mensen ergere katers hebben.

51.645 mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 94 werden onderzocht om tot die conclusie te komen. De jongere doelgroep had veel vaker een kater dan de groep proefpersonen die al wat ouder waren. En dat lag volgens de onderzoekers niet aan de hoeveelheid alcohol die werd geconsumeerd, hoeveel er werd gegeten of dat de mensen al veel ‘ervaring’ hadden met te veel alcohol drinken. Oudere mensen hadden gewoon minder katers.

Wij vinden dit nog eens leuk nieuws. Er zijn zoveel dingen die minder worden als je ouder wordt, maar je lever wordt gelukkig alleen maar krachtiger.

Misschien heb je toch iets aan deze tips: Kater? Zo verberg je dat je nét iets te lang in de kroeg hebt gezeten

Reageer op artikel:
Ha! Je kater wordt juist minder erg met de jaren
Sluiten