Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 21 sep 2018

Ha! Met deze karaktereigenschap heb je de grootste kans op ware liefde

Geloof jij in de ware? Of je dat nou wel of niet doet, alsnog hebben we vaak de neiging om onszelf te perfectioneren om de ware te vinden. Wat als ik dit doe, of dat soort kleding draag. Of wat als ik meer interesse toon, of juist meer decolleté?!

Maar als je jezelf beter aan het positioneren bent, dan heb je blijkbaar een soort perfecte vrouw in je hoofd aan wie je jezelf wil conformeren. Alleen de grap is, daar gaat het fout. Er is niet één formule om de ware liefde te vinden, of één type vrouw.

Waar mannen écht op vallen

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen niet op zoek zijn naar die vrouw die het meest past bij het beeld van de perfecte vrouw (wat dat beeld dan ook mag zijn). Nee, ze vallen op ‘rare’ vrouwen. Vrouwen die anders doen, uit de toon vallen, en lekker een beetje goofy zijn.

Volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in de Scientific American blijkt namelijk dat zowel mannen als vrouwen liever op date gaan met iemand die de norm niet volgt qua lifestyle, kleding en meningen. Eerder werd altijd gedacht dat vrouwen zich vooral aangetrokken voelden tot mannen die een tikkeltje vreemd zijn, maar dat blijkt nu andersom ook het geval te zijn.

Kortom, mannen vallen niet meer op de standaard vrouw die zich standaard gedraagt en standaard kleedt. Hij is op zoek naar die unieke ietwat vreemde vrouw die zijn hart op hol brengt.

Vreemde vrouwen zijn compleet zichzelf

Neem als voorbeeld een girlsnight. Op dit soort avonden, als mannen niet toegestaan zijn, gaan jullie helemaal los. Meer dan je zal doen als jullie ‘gewoon’ uitgaan. Jullie laten jezelf gaan. Misschien qua kleding, maar zeker qua gedrag. Jullie dansen gek, eten de vreemdste dingen door elkaar heen, zeggen alles wat jullie denken en vinden zonder dit te censureren en hebben verschrikkelijke lol.

Matthew Hornsey die het onderzoek heeft uitgevoerd naar de aantrekkingskracht van het vreemde, zei hierop het volgende:
I’m intrigued by the notion of the ‘girls’ night out’ and how many women feel as though they can be more unguarded without men around — more relaxed, more crass, more honest, more funny. And I keep thinking, ‘Why are you keeping this good stuff to yourselves? Men would love it!’ Kortom, wees ook zo als jullie naar de kroeg gaan, je bent dan je allerleukste ik.

Vreemde vrouwen zijn onvoorspelbaar

En dat houdt het spannend. Het leven zou heel saai zijn als je alles van je partner zou kunnen voorspellen, toch?! Hij vindt het heerlijk als hij niet weet wat je nu weer gaat zeggen, hoe je je nu weer gaat gedragen en wat je volgende move is. Het houdt het onvoorspelbaar en mysterieus en spannend in bed. En dat is hoe dan ook een succesfactor. Want niemand kiest voor de voorspelbare.

Vreemde vrouwen laten anderen op hun gemak voelen

Stel, je zit op een verjaardag en er zit daar in jouw ogen een perfecte vrouw. Dan voel je je onzeker, toch? Je houdt liever je mond, want haar mening zal wel gelden, en je verdwijnt liever diep in de bank met jouw outfit, want die kan niet tippen aan die van haar. Laten we eerst zeggen dat dit onzin is. En ten tweede, een man is niet naar haar op zoek.

Een ietwat vreemde vrouw laat mensen zich gewoon op hun gemak voelen. Omdat zij zelf ook een beetje vreemd is, hebben anderen het gevoel dat zij dat ook kunnen zijn. Lekker zichzelf, zonder zich te conformeren aan de ‘norm’ die op dat feestje in de lucht hangt.

Kortom, wees jezelf, durf je eigen mening te laten horen, kies de kleding die jij mooi vindt, en sla die man maar aan de haak.

Reageer op artikel:
Ha! Met deze karaktereigenschap heb je de grootste kans op ware liefde
Sluiten