Ha! Met deze truc krijg je een avocado rijp in 10 minuten

Rosa
Pure Wow

Avocado is the best. Je gebruikt het in salades, op brood, en natuurlijk voor guacamole. Maar iedereen herkent het moment dat je snakt naar avocado en geen enkele blijkt rijp te zijn. Knetterhard zijn alle krengen. Daar gaat je avo-night. Maak je geen zorgen meer, deze truc zorgt ervoor dat jouw avocado rijp is in tien minuten.

Sla al die stenen van avocado’s maar in, want met deze truc ben jij altijd voorzien van heerlijk rijpe avocado’s.

Het enige wat je nodig hebt is bakpapier, aluminiumfolie en natuurlijk je vriend meneer avocado.

Stap 1

Wikkel de avocado in het aluminiumfolie en plaats hem op de bakplaat

Altijd rijpe avocado’s hebben

Stap 2

Schuif de bakplaat de oven in en zet ‘m op 100 graden. De avocado heeft tien minuten nodig om te ‘bakken’. Als de avo echt nog knetterhard en zo groen als gras is, dan kan het zijn dat ie wat meer tijd nodig heeft in de oven. Gewoon regelmatig blijven checken.

Stap 3

Haal je avocado uit de oven en leg hem nu in de koelkast tot hij helemaal is afgekoeld.

Resultaat

Het feestje kan beginnen want je avocado is zacht en rijp. Dit komt omdat de avocado tijdens het rijpingsproces ethyleengas produceert wat doorgaans langzaam gebeurt. Zodra je de avocado bakt in aluminiumfolie omringt het gas de avocado waardoor het rijpingsproces in de hoogste versnelling staat.

Bye keiharde avocado’s. Hello nacho’s met guacamole.

En zo houd je je avocado lang goed:
Wow! Met deze truc blijft je avocado eindelijk héél lang goed