Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 21 okt 2015

Ha! Uit dit onderzoek blijkt dat mannen slimme vrouwen écht intimiderend vinden

Alle mannen zeggen altijd dat ze het allerliefste een vrouw willen die slim is. Ze beweren zelfs dat ze het helemáál niet erg vinden als ze hun partner een tandje slimmer is dan dat zij zijn. Maar het blijkt toch dat ze dat nogal intimiderend vinden. Dit artikel is dan ook speciaal voor alle slimme vrouwen, hou jullie oortjes gespitst.

Heb jij altijd al een beetje gevoeld dat mannen geïntimideerd zijn door je intelligente, ook als ze doen alsof dit helemaal niet aan de orde is? Je had helemaal gelijk.

Een nieuwe onderzoek van The University of Buffalo, California Lutheran University en The Universitatie of Texas in Austin blijkt dat mannen het idee van het daten van een intelligente vrouw leuker vinden dan dat ze het in realiteit écht vinden. In werkelijkheid zien ze een slimme vrouw als een minder romantische partner. Say what?!

Onderzoekers lieten 105 mannen een hypothetisch scenario lezen. In dit scenario waren er twee ‘soorten’ vrouwen. De ene vrouw presteerde hoger in wiskunde en Engels dan de man en de andere vrouw presteerde lager in wiskunde en Engels dan de man. Na het lezen van dit scenario werd de man gevraagd om beide vrouwen in te beelden als romantische partner.

Goed om te weten: de mannen die mee deden aan dit onderzoek waren er allemaal van overtuigd dat zij alléén maar met slimme vrouwen wilden daten. Maar toen ze allemaal een intelligentietest moesten doen krabbelden ze toch wel een beetje terug. Het bleek namelijk dat ze vrouwen die hoger scoorden op wiskunde en Engels zagen als een minder romantische partner en daardoor als minder potentieel relatiemateriaal.

Baal je nu een beetje? Helemaal niet nodig. Zie het maar als een compliment, want een goed stel hersenen gaat een heel leven mee en daar heb je zelf heel veel aan. Gelukkig geloven wij nog steeds dat er genoeg intelligente mannen zijn die het wél kunnen waarderen als een vrouw slim of slimmer is dan dat zij zijn.

Dit meisje is slimmer dan Einstein en Hawking

En dan nog te bedenken dat ze nog maar 12 jaar oud is. Benieuwd naar dit bijzondere verhaal? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
Ha! Uit dit onderzoek blijkt dat mannen slimme vrouwen écht intimiderend vinden
Sluiten