HA! Wie ’s ochtends ontbijt met ijs is slimmer

Alles wat zoet is, is onze vriend. Een bammetje met hagelslag slaan we dan ook zeker niet over in de ochtend. Of een pannenkoekje of suikerspin. Als het maar zoet is. Wat dacht je van ontbijten met ijs? Misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar hey, sla die bakken ijs maar in want volgens een nieuwe studie maakt ontbijten met ijs je slimmer.

IJsontbijt, yes

Je hoort het goed. Kun je nog wel wat hersencelletjes gebruiken? Vergeet havermout of je boterham. IJs is wat je nodig hebt in de ochtend.

Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat de dag beginnen met een bol ijs goed is voor je hersenen. Professor Yoshihiko Koga van de Kyorin University kwam erachter dat mensen die ijs eten tijdens het ontbijt beter en sneller in staat waren om informatie te verwerken dan mensen die geen ijs eten in de ochtend.

Doei ochtendhumeur, hallo koelkast met ijs

De studie suggereert dat een bol ijs eten vlak nadat je bent opgestaan je alertheid ten goede doet en het geeft je een mental boost. Is dat niet precies wat we nodig hebben in de ochtend?

Plus, de onderzoekers ontdekten ook dat bij degene die ijs eten in de ochtend ook de ‘geestelijke irritatie’ minder was. Blijkbaar levert het drinken van een glas koud water vergelijkbare resultaten. Echter, de onderzoekers concludeerden dat ijs de beste resultaten levert. Doei ochtendhumeur.

Wat een fantastisch excuus om je koelkast vol te stoppen met Ben & Jerry’s. Misschien niet het beste plan om dit elke ochtend naar binnen te werken. Er is namelijk nog niet voldoende bewijs gevonden. Maar een keertje ijs eten in plaats van koffie drinken is wel de moeite waard toch?

LEES OOK: Unicorn fans opgelet: er is nu warme unicorn chocolademelk
unicorn chocolademelk

Reageer op artikel:
HA! Wie ’s ochtends ontbijt met ijs is slimmer
Sluiten