Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 06/10/2016

HA! Wij vrouwen zijn betere autorijders dan mannen, zegt de wetenschap

Een oude en prangende vraag is het: kunnen vrouwen beter rijden dan mannen? De meningen zijn daar sterk over verdeeld, maar wij vrouwen weten het antwoord eigenlijk wel. Nu hoef je je nooit meer te bewijzen met een slipcursus, hellingproef of race op de snelweg. Vrouwen rijden beter dan mannen en dit is waarom:

Admiral Insurance deed onderzoek naar het rijgedrag van mannen en vrouwen in Groot-Brittannië. Niet alleen deden de participanten een test, er werd ook gekeken op straat naar het rijgedrag van mannen en vrouwen. Terwijl niemand het door had.

Mannen besteden gemiddeld meer tijd aan autorijden dan vrouwen. En omdat ze meer in de auto zitten, hebben ze ook vaker te maken met factoren als slecht weer. Oké, dat is logisch.

Maar wat daar niet logisch aan is, is dat mannen een groot deel van hun tijd op de weg besteden aan te hard rijden. Hier dreigt gevaar.

Kijk uit voor bedrijfsleider achter het stuur

Ook is gebleken dat bestuurders met kinderen voorzichtiger rijden. Laat de vrouw nu net vaker rijden met kinderen op de achterbank. Er is dan ook gebleken dat de vrouw met haar kroost achterin het veiligste is op de weg.

Kijk uit voor Audi, Smart en Deawoo. Dit zijn de echte gevaarlijke racemonsters. De voorzichtige bestuurders rijden vooral een Chevrolet, Škoda of Volvo.

Nog een grappig feitje: gepensioneerden, leraren en project managers zijn de veiligste bestuurders. Magazijnmedewerkers, bedrijfsleiders en callcenter medewerkers zijn juist een gevaar op de weg.

Wij zijn overtuigd, wij vrouwen rijden nu eenmaal beter. En niet anders. Girlpower.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Zie je wel! Dít is waarom keihard meezingen in de auto goed is voor je gezondheid

Reageer op artikel:
HA! Wij vrouwen zijn betere autorijders dan mannen, zegt de wetenschap
Sluiten