Ha! Zo krijg je prachtige lokken als je je haar zelf verft

Jij bent dol op het kleuren van je haar en het liefst probeer je alle kleuren van de regenboog. Toch is elke keer dat bezoekje aan de kapper niet helemaal goed voor je portemonnee. Waarom doe je het niet gewoon zelf? Met deze tips kleur jij je haar thuis en lijkt het alsof je nét van de kapper komt.

Welke soort verf wil je

Wanneer je je haar gaat verven is naast de kleur die je graag wilt, ook het soort verf enorm van belang.
Wil je een zo natuurlijk mogelijke kleur, dan wordt henna haarverf vaak aangeraden. Henna heeft veel voordelen. Zo beschadigt het de haarstructuur niet en is het ook nog eens goedkoop. Maar het is ook belangrijk dat je bedenkt hoelang je met deze kleur wilt rondlopen. Denk hier dus goed overna.

Tinten uitkiezen

Wanneer je een kleur en tint bepaalt, is het belangrijk dat je hier even de tijd voor neemt. Kijk ook altijd op de achterkant van het pakje verf, de kleur van het fotomodel op de voorkant laat namelijk niet per se zien hoe het er bij jou uit komt te zien. Check dus altijd hoe de kleur bij jou gaat uitvallen.

Wil je je bruine lokken nog iets donkerder verven? Vermijdt dan bruine tinten met een vleugje rood. De rode kleuren zullen dan namelijk juist benadrukt worden en dat is zonde. Maar wil je van blond naar donker, wordt er juist wel aangeraden om deze tinten te kiezen. Wanneer je dit niet doet loop je de kans dat je haar na de verfbeurt wat groen uitvalt, dat wil niemand, toch!?

Wil je je haar juist van donker naar licht veranderen? Kies dan voor as- of schaduwkleuren. Donkere ondertonen die je juist niet wilt, zullen bij deze tinten niet meer opvallen.

Koop genoeg verf

Denk echt na over de hoeveelheid verf die je koopt. Heb je lang haar, wordt er aangeraden om twee pakjes te kopen. Je wilt niet het riscio lopen dat je enthousiast te werk gaat en vervolgens maar genoeg verf hebt voor een halve coupe. Tip: koop voor de zekerheid echt twee pakjes. Heb je ze achteraf niet nodig, maar ben je wel tevreden met je kleur, dan heb je ook weer wat voor de volgende keer.

Was je haar niet vlak voordat je gaat verven

Wanneer je van plan bent je coupe te veranderen is het belangrijk dat de voorzorg ook onder controle is. Was daarom je haar niet vlak voordat je gaat verven. Wil je het optimale resultaat – ja dat wil je – dan wordt er aangeraden om je haar twee tot drie dagen van te voren niet te wassen. Op deze manier pakt de verf beter en bevat je haar meer natuurlijke oliën die je hoofdhuid beschermen tijdens het verfproces. Je stopt nu eenmaal wel wat chemische producten in je haar, dus goede verzorging is van belang.

Vaseline

Smeer je oren, voorhoofd en nek met vaseline in. Hierdoor hecht de verf niet zo snel met je huid. Het is belangrijk dat je wanneer je morst, je dit meteen verwijdert. Gebruik hier bijvoorbeeld een wattenschijfje en wat reinigingsmelk voor. Probeer dit écht te doen, je hebt namelijk geen zin om dagen met vlekken rond te lopen.

En nu?

Na het verven van je haar moet je ervoor zorgen dat je de eerste 24 uur niet wast. Wanneer je dit wel doet loop je de kans dat je je mooie nieuwe kleur er al snel weer uit wast. Tip: vaak wordt er bij je haarverf ook een speciale conditioner gegeven. Gebruik deze zeker, je haar krijgt hierdoor een prachtige glans en daarnaast voedt het je haar. Probeer overigens ook altijd een shampoo te gebruiken die voor haarverf-vriendelijk is. Zo blijft je haarkleur optimaal én gezond.

Je kunt je haar thuis zeker prachtig kleuren. Een bezoekje aan een dure kapper is op deze manier dus écht niet altijd nodig.

LEES OOK: Dé redder voor blond haar: Zilvershampoo

Reageer op artikel:
Ha! Zo krijg je prachtige lokken als je je haar zelf verft
Sluiten