Handig: haal dit vast in huis om je kater van morgen te verminderen

Als de klok middernacht slaat en je het eerste glas met champagne kunt heffen is dat het begin van het einde. Ook de uren daarna giet je namelijk al feestend best wat alcohol naar binnen. Gelukkig zijn er middeltjes om de kater op 1 januari een beetje te verzachten.

De belangrijkste oorzaak van een kater is dat alcohol uitdroogt. Alcohol heeft namelijk een vochtafdrijvende werking omdat je nieren harder gaan werken. Gevolg: hoofdpijn. Daarnaast kun je misselijk worden. Dit komt door de stoffen die vrijkomen als je lichaam de alcohol wil afbreken. Om de day after toch zo goed mogelijk door te komen, kun je het beste de volgende producten in huis halen.

Peren

Volgens wetenschappers uit Australië zijn peren dé remedie tegen een kater. Dit komt doordat peren een enzym bevatten dat alcohol sneller onschadelijk maakt. Kleine disclaimer: eet de peren wel vanavond, vóórdat je gaat drinken. Dan werkt het middel het beste volgens professor Noakes van de Australische nationale wetenschappelijke raad.

Spinazie

Bij een kater heb je niet alleen vocht te kort, maar ook een gebrek aan vitamines en mineralen. Als je je lever weer happy wilt maken, eet dan spinazie. Deze groene groente zit namelijk vol met foliumzuur, vitamine C en zwavel.

Augurken

Augurken kunnen je verlangen naar zoute en zure etenswaren stillen. En je vult meteen wat tekorten aan. De zure vruchten zijn rijk aan vitamine A, ijzer, kalium, vitamine K, magnesium en calcium.

Eieren

Na een avondje doorhalen kun je wel wat eiwitten gebruiken. Ook zitten eieren boorde vol cysteine en taurine. Dit helpt de leverfunctie en helpt tegen de hoofdpijn.

Tonijn

Als je maag het aankan is tonijn echt een aanrader. Perfect om samen met de augurken, spinazie en eieren een salade van te maken. Vooruit, een beetje mayo zal vast geen kwaad kunnen. Toch?

Cola

Als je een kater hebt, kun je daar soms enorm naar snakken. Cola zou bovendien de maag kalmeren en daardoor de misselijkheid verminderen. Niet alle onderzoekers en gezondheidsgoeroe’s zijn het erover eens, maar het is sowieso lekker om op een brakke dag in huis te hebben. Daarom: call the black doctor en enjoy.

LEES MEER: 19 kleine dingen die elke vrouw een intens bevredigend gevoel geven

VoedingscentrumRTL NieuwsGreatistTelegraphGlamour

Reageer op artikel:
Handig: haal dit vast in huis om je kater van morgen te verminderen
Sluiten