Zo word je een pro in het aanbrengen van self tanner

In de donkere wintermaanden is een self tanner een prima optie om toch een gezond kleurtje te houden. Durf je niet goed en ben je bang voor een vlekkerig resultaat? Lees onze tips om het beste uit je self tanner te halen.

Vergeet niet te exfoliëren voor je een self tanner aanbrengt.

Even een korte samenvatting van hoe een self tanner werkt: Het kleurt je dode huidcellen doordat de werkstof DHA een chemische verbinding aangaat met de eicellen in de huid. Als reactie daarop verkleuren de cellen. Helaas hebben dode huidcellen de vervelende eigenschap dat ze zich ophopen, en op die plekken zal de self tanner extra goed pakken. Het resultaat? Een vlekkerig geheel. Geef je huid daarom een goede scrubbeurt voor een egaler resultaat voordat je aan de slag gaat. Maar vergeet ook niet om in de dagen daarna je huid om de twee à drie dagen mild te exfoliëren. Dat zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen gelijkmatig verwijderd worden van je huid, waardoor ook je kleurtje egaal vervaagt.

Makkelijk witte strepen van je bikini bijkleuren

Hoe vervelend is het als je een strapless jurkje aan wilt doen terwijl je er door witte bikinstrepen uitziet als een zebra. Gelukkig zijn je witte strepen makkelijk bij te kleuren met self tanner. Neem hiervoor een product dat een kleurtje bevat zodat je goed kunt zien waar je het product aanbrengt. Met een wattenstaafje of een foundation kwast kun je goed binnen de lijntjes kleuren. Laat de self tanner een nachtje inwerken en bekijk de volgende dag of er nog een laagje nodig is om de witte strepen weg te werken.

Gebruik genoeg selftanner

Ben jij bang voor een vlekkerig resultaat? Dat kan alleen maar wanneer je te weinig gebruikt van je product. We snappen dat je er niet uit wilt zien alsof je rechtstreeks uit de cast van Jersy Shore komt wandelen, maar daar hoef je niet bang voor te zijn. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid van de self tanner opnemen. Daarom kun je nooit teveel van het product gebruiken, zelfs niet wanneer je meerdere lagen over elkaar heen aanbrengt. Gebruik je te weinig dan bereikt het product niet alle plekken, met een vlekkerig resultaat tot gevolg. Zolang je alle plekken bereikt met je self tanner kan het niet mis gaan.

Hydrateer je huid voldoende

Extreem bruine polsen, knokkels en knieën verraden al snel dat je aan de slag bent geweest met self tanner. Op plekken waar de huid dik is kan een self tanner wel tot zeven tinten donkerder opkleuren. Om dit te voorkomen kun je een beschermende crème gebruiken op die plekken. Hiervoor kun je gewoon een simpele moisturizer zoals vaseline gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de self tanner op die plekken verdund wordt zodat het egaal kleurt.

Verkleurde handen

Knaloranje handpalmen helpen ook niet bij het geloofwaardig over laten komen van je kleurtje. Dit probleem is makkelijk te voorkomen wanneer je een handschoen gebruikt voor het aanbrengen van je self tanner. Extra voordeel hiervan is dat je hiermee gegarandeerd streeploos je self tanner aanbrengt. Vergeet alleen niet om na het aanbrengen ook nog een klein drupje self tanner aan te brengen op de bovenkant van je handen voor een natuurlijk resultaat.

Smeer een SPF

Dat je er bruin uitziet met een laagje self tanner wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk gebruind bent en daardoor een natuurlijke beschermlaag hebt opgebouwd. Het is daarom heel belangrijk dat je niet vergeet om een zonnebrandcrème aan te brengen wanneer je naar buiten gaat in de zon, want ook na het gebruik van een selftanner kun je verbranden. Wanneer je bang bent dat het niet samen gaat met je SPF, kun je ’s nachts je self tanner aanbrengen en ’s ochtends een beschermingsfactor gebruiken. Zo ben je bruin en beschermd tegelijk.

Reageer op artikel:
Zo word je een pro in het aanbrengen van self tanner
Sluiten