Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 30 jan 2015

Klaar voor fantastische wimpers? Zo haal jij het meeste uit je mascara

Denk maar niet dat mascara aanbrengen een gemakkelijk kunstje is. Of nouja, heel moeilijk is het niet, maar om het beste uit je mascara te halen moet je toch wel een beetje een pro worden. Stiekem kunnen we ons mascaragebruik namelijk makkelijk optimaliseren. De vraag is alleen: hoe. En daar heb je Beautify weer voor. Wat moeten we nu vooral wel en niet doen?

1. Je mascara pompen

We doen het bijna allemaal terwijl we het écht niet zouden moeten doen. We denken dat het meer product op het borsteltje oplevert, terwijl we eigenlijk lucht in het houdertje aan het pompen zijn. Hierdoor droogt je mascara sneller uit en kun je hem eerder weggooien.

2. Teveel in één keer aanbrengen

Wanneer je het borsteltje uit de houder haalt, bevat het borsteltje vaak veel te veel mascara. Om klonters te voorkomen kun je beter wat mascara van het borsteltje afhalen voordat je het aanbrengt. Doe dit bijvoorbeeld door het borsteltje langs de rand te halen zodat het overige product weer terug kan in de houder. Breng liever een extra laagje achteraf aan dan dat je alles in één keer probeert te doen. Teveel product weghalen is namelijk moeilijker dan extra product aanbrengen.

3. Vergeten te zigzaggen

Als je niet begrijpt waarom je niet het beloofde resultaat verkrijgt (zoals volume en lengte) dan kan dat zomaar eens komen omdat je aanbrengtechniek niet optimaal is. Om je wimpers compleet te omvatten met mascara begin je bij de aanzet en zigzag je met het borsteltje naar boven.

4. Maar één laagje aanbrengen

Sommigen vinden het een beetje eng, meer dan één laagje. We willen er tenslotte niet uitzien als een of ander KISS bandlid. Echter doen we onszelf hier mee tekort. Professionals raden zelfs aan om drie tot vijf laagjes aan te brengen. Zorg alleen dat je steeds kleine beetjes aanbrengt.

5. Niet achteraf checken

We kunnen nu eenmaal niet iedere ochtend flawless onze mascara aanbrengen. Soms schieten we uit, moeten we net niezen of zijn onze wimpers gewoon te lang of te kort. Zorg dat je daarom altijd even checkt of je geen zwarte stipjes hebt achtergelaten. Pak een wattenstaafje met een beetje speeksel (ja!) of remover en ga voor die perfecte wimpers.

6. Geen afscheid kunnen nemen

Mascara’s zijn er nu eenmaal niet om voor eeuwig te gebruiken. Ben je zo gelukkig met een bepaalde mascara? Koop dan gewoon weer een nieuwe van hetzelfde merk. Je mag je mascara maximaal zes maanden koesteren, maar daarna is het toch echt tijd om afscheid te nemen.

Reageer op artikel:
Klaar voor fantastische wimpers? Zo haal jij het meeste uit je mascara
Sluiten