Fijne tips: Zo voorkom je dat je haar afbreekt tijdens het borstelen

Gezond haar staat hoog op ieders verlanglijstje. Één van de grootste ergenissen onder vrouwen zijn die afbrekende puntjes. Gelukkig zijn er een aantal haarexperts die hun tips hebben gedeeld om dat te voorkomen.

Goed slapen

Iedereen heeft wel eens last van stress momentjes. Teveel deadlines, te weinig tijd. Noem het maar op. Als je echter niet genoeg slaapt door bijvoorbeeld stress dan zie je dat helaas terug in je haar. Vergeet daarom niet om af en toe te relaxen en in ieder geval zeven tot acht uur te slapen per dag. Je zult verstelt staan wat voor effect dit heeft op je haar.

Voed je haar

Net zoals je je lichaam voedt, is het ook belangrijk om je haar te voeden met de juiste producten. Gebruik zo af en toe een haarmasker. Of maak er zelf één met bijvoorbeeld avocado. Dit doet wonderen voor je haar. Meng één avocado, een eetlepel olijfolie en een eetlepel honing. Masseer het in en laat het twintig tot dertig minuten zitten. Heerlijk.

Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste voedingstoffen te consumeren. Zoals voeding met gezonde vetten, omega3 en proteïne. Alles wat je eet zie je aan de buitenkant weer terug. Zo ook bij je haar.

Knip je haar regelmatig

Ga ongeveer om de acht weken naar de kapper om de dode puntjes te laten knippen. Als jouw haar al erg is afgebroken dan lijkt het in het begin dat er erg veel af gaat, maar naarmate je de acht weken aanhoudt, zul je zien dat je haar alleen maar sterker en langer wordt.

Was je haar niet iedere dag

Als je je haar te vaak wast dan wordt je haar te droog en kan het sneller afbreken en dat is niet de bedoeling. Probeer het niet vaker dan om de drie dagen te wassen. En gebruik desnoods voor de aanzet droogshampoo.

Wikkel je natte haar in een zijden kussen of t-shirt

Als je haar nat is, maak het dan zeker niet droog met een ruwe handdoek. Wikkel het juist in een zijden kussen of t-shirt zodat je haar minder snel afbreekt.

Kam je haar als het droog is

Behandel je haar alsof het goud is en kam het alleen als het droog is.

Gebruik zo min mogelijk stijltangen en/of föhns

Eigenlijk is alles met hitte niet goed voor je haar. Tuurlijk, elke vrouw wil wel eens een mooie coupe met zelfgemaakte krullen of juist steil haar door de stijltang. Maar gebruik ze zo min mogelijk. Tenminste, proberen dan.

Reageer op artikel:
Fijne tips: Zo voorkom je dat je haar afbreekt tijdens het borstelen
Sluiten